Hrvatski radio

Radio Osijek

Apokalipsa i Održiva tranzicija Mirele Holy

24.02.2023.

09:04

Autor: HRT/Radio Osijek

.

.

Foto: . / .

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poziva na predstavljanje knjige Apokalipsa autorice Mirele Holy koje će se održati na Akademiji u ponedjeljak,  27. veljače 2023. godine. Početak je u 19 sati (Trg Sv.Trojstva 3, Tvrđa, Salon lutaka, II. kat). 

U utorak, 28. veljače, Holy će održati predavanje "Održiva tranzicija i cirkularna ekonomija" u 13 sati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Sv. Trojstva 3, Tvrđa, Salon 33, 1. kat).


O Mireli Holy

Doc.dr.sc. Mirela Holy rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu te Školu primijenjenih umjetnosti. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na katedrama za etnologiju i komparativnu književnost. Bila je saborska zastupnica, ministrica zaštite okoliša i prirode, izvršna direktorica i voditeljica projekata u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije, stručna suradnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja i voditeljica manifestacija u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Od lipnja 2016. zaposlena je na Sveučilištu VERN' kao pročelnica tri specijalistička diplomska studija: Upravljanje poslovnim komunikacijama, Upravljanje ljudskim potencijalima i Menadžment održivog razvoja turizma te preddiplomskog studija Cyber komunikacije i znanost o mreži.

Mirela Holy je u srpnju 2019. godine izabrana za članicu Odbora misije za adaptaciju klimatskim promjenama i društvenu transformaciju Horizon Europe programa. Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA), Hrvatskog društva književnika za mlade i djecu (Klub prvih pisaca) i Hrvatskog društva pisaca (h.d.p.).

Autorica je knjiga: Apokalipsa (1991), Mitski aspekti ekofeminizma (2007), Komunikacijske (strategije) magije (2012. - koautorica knjige Sonja Hodak), Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju (2017) Kraljevstvo Onkraja (2017) te sveučilišnog udžbenika Agencije za odnose s javnošću (2019). Napisala je i dvije eko-slikovnice za djecu: Car Edgar u svijetu energije (2019) i Mila i Zelenvila (2019). Sudjelovala je na mnogim međunarodnim konferencijama te održala veliki broj pozvanih predavanja na domaćim sveučilištima.

Dobitnica je nagrade 'Miko Tripalo' za izuzetni doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012. godinu. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.