Hrvatski radio

Radio Osijek

Art tjedan u Vinkovcima

13.04.2022.

13:07

Autor: Radio Osijek/TM

Art Club Vinkovci

Art Club Vinkovci

Foto: - / -

HDLU Vinkovci i Art Club Vinkovci od 14. do 23. travnja organiziraju Art–tjedan u sklopu kojeg su pripremili susret gitarista, večer pisane riječi te izložbu na kojoj će svoja djela predstaviti 10 autora, članova vinkovačkog HDLU-a. Izložba je prva u nizu događaja, otvara se u četvrtak 14. travnja u 19,30 sati u izložbenom salonu Art cluba (B. Jelačića 18, Vinkovci)

Na mjestu gdje stanuje umjetnost u Art Clubu Vinkovci ove godine u sklopu Art tjedna pripremili su tri događaja za građane koji vole umjetnost, glazbu i kulturu.

Sve započinje u četvrtak 14. travnja 2022. godine na početku Jelačićeve ulice broj 18 (u izložbenom salonu Art Cluba) otvorenjem izložbe umjetničkih djela članova HDLU-a Vinkovci. Na izložbi će se predstaviti 10 autora: Marko Lončar, Ružica Hraško, Anita Buntić, Josip Božićević, Zvonimir Perak, Goran Lukić, Šefik Kapetanović – Fiko, Anđelko Zgodić, Antun Ferbežar – Tonča i Ivan Lončar – Žan. 

„Uz umjetnost pridružili smo i glazbu na događaju „IV. Susret gitarista“ koji će se održati u ponedjeljak 18. travnja 2022. godine s početkom u 21:00 sat. Izvođači sve redom vrhunski glazbenici čija imena govore sama za sebe: The Milky Way, Željko Barba, Red House Special, Krešimir Janošić te Rock Masters s Vedranom Božićem. Ova imena za ljubitelje gitara predstavljaju garanciju ugodno provedene večeri uz rock glazbu. Svi su pozvani da namjerno ili pak „slučajno“ posjete ove događaje jer smo ih napravili upravo zbog Vas koji ovo čitate i namjeravate doći”, najavljuju organizatori. 

Treći dio Art tjedna je „Večer pisane riječi“ odnosno online događaj koji će se prenositi na platformama Art Cluba Vinkovci 23. travnja 2022. godine s početkom u 20:00 sati u organizaciji Mateje Lončar. „Večer pisane riječi u ovakvom se formatu organizira drugi puta u sklopu Art tjedna i posvećena je kulturi, književnicima, glumcima i glazbi. Art tjedan kao i sam Art Club polako ali sigurno postaje jedan od nezaobilaznih kulturnih događaja u Gradu Vinkovcima gdje spajamo kulturu, glazbu i umjetnost a sve kako bi građani Grada Vinkovaca zajedno s nama mogli uživati u novim sadržajima te se trudimo svaki puta biti novi i neponovljivi”, ističe Marko Lončar iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci.

14. travnja 2022.

„IZLOŽBA I LIKOVNA RADIONICA ČLANOVA HDLU-A VINKOVCI“

Otvorenje Izložbe: 19:30 h

10 autora

Izložbeni salon ART CLUBA, B. Jelačića 18, Vinkovci

18. travnja 2022.

„IV SUSRET GITARISTA“

Početak programa: 21:00 h

Prostor ART CLUBA, B. Jelačića 18, Vinkovci

23. travnja 2022.

„VEČER PISANE RIJEČI“

Online događaj na platformama ART CLUBA Vinkovci

Početak programa: 20:00 h

Prostor ART CLUBA, Trg dr. Franje Tuđmana (suteren), Vinkovci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.