Hrvatski radio

Radio Osijek

Baletni spektakl Romeo i Julija u Centru za kulturu Đakovo

28.05.2023.

22:40

Autor: Radio Osijek/TM

Iz baleta Romeo i Julija

Iz baleta Romeo i Julija

Foto: Centar za kulturu Đakovo / -

Na kazališnim daskama Centra za kulturu Đakovo u petak, 2. lipnjas početkom u 20.00 sati gostuje Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci s baletom Romeo i Julija.

Romeo i Julija je priča o bezuvjetnoj ljubavi koja je prema drami Williama Shakespearea, uz dirljivu i romantičnu glazbu Sergeja Prokofjeva, postala jednim od najvažnijih i najljepših baletnih klasika, uvijek nova i uvijek dirljiva.

„Je li ikada ijedno društvo napravilo mjesta za Romea i Juliju – za one koji se, slijedeći ideale srca, ljubavlju opiru mržnji? Balet Romeo i Julija savršeno odražava ushit zaljubljenosti i želju da taj osjećaj potraje vječno usprkos obeshrabrujućim okolnostima. Tu priču često smatramo pričom o ljubavi i njezinoj moći, a teme predstave su, pak, ponajprije nasilje i kaos, konfuzija i smrt”, stoji u najavi iz đakovačkog Centra za kulturu.

Predstava visoke estetike, poetike i ljepote, bezvremenska ljubavna priča o mladim veronskim zaljubljenicima odvija se u atraktivnim kostimima Nadine Cojocaru te impresivnoj scenografiji Aleksandre Ane Buković, a Jiří Bubeniček svojom će vas koreografijom potaknuti da osjetite zanos i moć ljubavi – njezinu bezuvjetnost čak i kada želimo postavljati uvjete, njezinu nepotkupljivost čak i kada je pogubna.

Ulaznice za predstavu moguće je kupiti na blagajni Centra za kulturu Đakovo, vikendima od 16.00 do 20.00 sati. Cijena ulaznice za baletnu predstavu iznosi 10 €. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.