Hrvatski radio

Radio Osijek

Baranjski poljoprivredni sajam u Bilju

21.03.2023.

19:36

Autor: Radio Osijek/TM

Baranjski poljoprivredni sajam u Bilju

Baranjski poljoprivredni sajam u Bilju

Foto: Iz poziva organizatora / -

Poljoprivredna zadruga Rit, LAG Baranja, Općina Bilje i Turistička zajednica Općine Bilje pozivaju na Baranjski poljoprivredni sajam, koji će se održati u subotu, 25. ožujka od 10 do 13 sati u prostorijama TZO Bilje.

„Zadruga želi potaknuti zadrugare, lokalne proizvođača i posjetioce na krojenje  nove priče kroz informiranja, socijalizacije i povezivanje s lokalnim proizvođačima. Budimo mjesto gdje se ideje i ljudi spajaju i podižu gospodarstvo”, ističu organizatori te dodaju kako sajam organiziraju zbog bolje prodaje domaćih poljoprivrednih proizvoda, prvenstveno s prostora Baranje.

Sajam će nadopuniti i predavanjima koja će se održati u novom multimedijalnom prostoru općine Bilje. 

Predavači  su:

1. dr. Ivan Musa: "Uzrok klimatskih promjena u istočnoj Hrvatskoj"

2. Lidija Dabić, LAG Baranja: "Golden Panonian Quality"

3. Urbani vrtovi Osijek, Udruga Osvrt: O počecima i radu Urbanih vrtova u Osijeku

4. Maja Berger, upraviteljica PZ Rit:  "Proizvođačke organizacije", udruživanje i bespovratna sredstva

„Pozivamo sve pravne osobe s prostora Baranje, ponajviše proizvođače rasade, komposta, sjemena i cvijeća, na sudjelovanje na sajmu izlaganjem svojih poljoprivrednih proizvoda. A sve zainteresirane za predavanje i/ili baranjske izlagače pozivamo  na obilazak, druženje i kupnju te ostanak na gastro užitaku za ručak jer će udruga "Tako je to nekad bilo" i Marko Horvat posluživati "Šokački grah ili grah u ćupu" i domaće tijesto od maka. Dođite i provjerite kako se nekad jelo!”, pozivaju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.