Hrvatski radio

Radio Osijek

Baranjski poljoprivredni sajam u Lugu

27.01.2023.

17:17

Autor: Radio Osijek/TM

Baranjski poljoprivredni sajam u Lugu

Baranjski poljoprivredni sajam u Lugu

Foto: Iz poziva organizatora / -

U Lugu će se u subotu, 28. siječnja održati Baranjski poljoprivredni sajam, na koji pozivaju Poljoprivredna zadruga Rit, Općina Bilje i Turistička zajednica te općine te Hotel Lug u sklopu kojeg će se sajam i održati. Glavna tema sajma razmjena je sjemena

„Baranja danas uspijeva biti posebnom jer Baranjci čuvaju vlastite egzistencijalne tajne. Tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu i zanimljivim očuvanim autohtonim poljoprivrednim proizvodima. Baranja uspijeva privlačiti, ali nikada se ne otkriva do kraja.

Dođite na sajam i polako istražujte Baranju uz priče i proizvode, okušajte poljoprivrednu ponudu regije. Želimo približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima kao i informirati sve poljoprivrednike o drugim mogućnostima”, stoji u najavi Baranjskog poljoprivrednog sajma.

Iako je glavna tema sajma razmjena sjemena, među izlagačima su poznati i oni manje poznati vinari, sirane, mljekari, pčelari, proizvođači voća i povrća kao i proizvođači alkoholnih te suhomesnatih proizvoda.

„Digitalizacija poljoprivrede neće moći bez informiranja i educiranja svakog seljaka. Velik je to i dugoročan posao”, ističu organizatori, jer sajam prate i posebna predavanja:

1. Teratehnopolis -  aplikaciju za on-line prodaju koja je u sklopu europskog projekta 

2. ŽRA - Županijska razvojna agencija OBŽ - „Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i mogućnosti za poljoprivrednike"

3. Školska shema - Ministarstvo poljoprivrede - priprema opg-a za prijavu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.