Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatna radionica „Uloga roditelja u ranom razvoju djeteta“

23.06.2022.

20:12

Autor: Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Sokol Centar / -

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u četvrtak, 7. srpnja od 18:00 do 19:30 sati. u dvorani Sokol Centra (Ul. Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirana besplatna radionica „Uloga roditelja u ranom razvoju djeteta“ namijenjena budućim roditeljima i roditeljima djece do tri godine starosti.

Cilj radionice je osnaživanje roditeljskih kompetencija svim zainteresiranim sudionicima te emocionalno osnaživanje obitelji.

„Ako se pripremate za roditeljsku ulogu ili ste roditelj djeteta predškolske dobi i želite saznati više o očekivanim promjenama u ulogama koje obnašate, poput one partnerske, nakon uvođenja roditeljske uloge ili pak o poveznici potreba djeteta i načina kako ih artikulirati radionica "Uloga roditelja u ranom razvoju djeteta" definitivno je za vas. Radionica će vas uvesti u svijet roditeljstva i upoznati s očekivanim promjenama u razdoblju nakon dolaska djeteta s ciljem adaptacije na nove uloge, kao i s osnovnim značajkama emocionalnog razvoja djece.“, izjavila je Andrea Žulj Jurišić, voditeljica radionice.

Voditeljica projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete” Ivana Matlašić podsjeća da je do sada održano niz aktivnosti koje su bile korisne kako za roditelje tako i za djecu. „Nadolazeća radionica izvrsna je prilika svim zainteresiranim roditeljima djece do tri godine starosti, kao i budućim roditeljima, da steknu dodatna znanja i konkretne savjete kako osnažili svoje roditeljske kompetencije.“, istaknula je Maltašić i dodala: „Broj mjesta je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane roditelje, koji do sada nisu sudjelovali u projektu, da se čim ranije prijave na sudjelovanje.”

Prijaviti se može putem poveznice: https://forms.gle/nj3g3Eds7NvRJbHe6

Više informacija o projektu dostupno je na: https://zdravroditelj-zdravodijete.com.hr/

**

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito s udrugom DOKKICA uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.