Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni košarkaški kampovi u Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru

25.05.2023.

22:46

Autor: Radio Osijek/TM

Besplatni košarkaški kampovi u Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru

Besplatni košarkaški kampovi u Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru

Foto: Iz poziva organizatora / -

Otvorene su prijave za ovogodišnje besplatne kampove Udruge Dani Krešimira Ćosića i partnera. Djeca i mladi iz cijele Hrvatske imat će priliku tijekom ljetnih školskih praznika pohađati besplatne kampove na 15 lokacija diljem Hrvatske. U Slavoniji su kampovi organizirani u Osijeku, Vukovaru i Vinkovcima. 

Polaznici kampa će trenirati i učiti o košarci, ali i o sportskim vrijednostima, fair playu, upornosti i važnosti svakog pojedinca u ekipi.

Prošle je godine Udruga Dani Krešimira Ćosića kampove organizirala na tri lokacije, a pohađalo ih je više od 100 djece, a kampovi su se sada proširili na još desetak gradova.

 

Škola košarke odvijat će se pod vodstvom stručnih trenera lokalnih klubova, partnera u projektu – KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Košarka, KK Karlovac, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići, KK Kvarner 2010 Rijeka.


Trajanje kampa je 5 radnih dana, od 8 do 16 sati te je besplatno za sve sudionike. Zbog ograničenog broja mjesta, tko se prvi prijavi i ispunjava uvjete, dobije mjesto.


Za kampove se mogu prijaviti djevojčice ili dječaci 8-9 godina starosti, djeca koja nisu članovi košarkaškog kluba te nisu bili vođeni profesionalnom trenerom.

Link na prijavnicu: https://forms.gle/xqNJVHQW1KMBnJpj7

Raspored kampova u Slavoniji:

Lokacije i datumi:

26. – 30.06.2023. – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK, Sportska dvorana Jug, OSIJEK

28.08. – 01.09.2023. – KK BOROVO VUKOVAR, SD Borovo, VUKOVAR

28.08. – 01.09.2023. – KK VINKOVCI, Dvorana Lenije, VINKOVCI 


“Želimo da djeca imaju priliku uživati u čarima sporta dok su roditelji na poslu umjesto da se zakucavaju u ekrane. Sport pruža priliku za druženje i dokazano je najbolji način prevencije mentalnih poteškoća kod djece i mladih, a kad je to još besplatno s provjerenim trenerima, di ćeš bolje. Nije nam cilj stvoriti vrhunske košarkaše, cilj nam je djecu animirati da se druže uz loptu, na utakmici i slično. Na sugestiju roditelja, ove godine smo proširili program na cjelodnevni, a kao i prošle godine sva djeca će imati priliku upoznati poznate osobe iz svijeta košarke i postaviti im razna pitanja. Stvarno su se svi ujedinili u ovom projektu, klubovi, poznati košarkaši i savez, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i sponzora bez kojih ovo ne bi bilo moguće. I za to sam im beskrajno zahvalna, jer jedino zajedno možemo postići nekakav pomak u animaciji mladih”, rekla je predsjednica Udruge Ana Ćosić Pajurin koja kroz lik i djelo svojega oca košarku nastoji približiti mlađim generacijama.

 


Više informacija možete saznati na https://www.kresimircosic.com/hr/kamp-2023/


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.