Hrvatski radio

Radio Osijek

Besplatni trening za predškolce u Sokolu

10.05.2022.

17:48

Autor: Radio Osijek/TM

Besplatni trening za predkolce

Besplatni trening za predkolce

Foto: Gimnastičko društvo Osijek - Žito / -

U sklopu projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“ u srijedu, 11. svibnja od 17 do 18 sati u Sokol Centru Osijek održat će se besplatni trening za predškolce u dobi od 4 do 6 godina. 

Izvrsna je ovo prilika svim predškolcima da se upoznaju sa gimnastikom, upoznaju nove prijatelje i otkriju vrhunsku dvoranu Sokol Centra, ističu organizatori.

Ciljevi treninga su promicanje bavljenja sportom od najranije dobi, razvoj svijest o zdravim navikama i zdravom stilu života kod djece predškolske dobi, povećanje broja korisnika uključenih u programe bavljenja gimnastičkim sportom kao temeljem zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja i stvaranje pozitivnog stava prema sportu kod djece.

„Smatram da je ovo izvrsna prilika svoj djeci predškolske dobi da se upoznaju sa prekrasnim sportom kao što je gimnastika. Osim brojnih i već odavno poznatih zdravstvenih benefita gimnastike na razvoj djece, oni imaju priliku iskusiti zaista vrhunske gimnastičke uvjete u dvorani Sokol Centar i trenirati u uvjetima vrhunskih svjetskih gimnastičara. Pozivam sve roditelje da prijave svoje najmlađe na besplatni trening kako bi imali priliku odraditi zajednički trening, upoznati nove prijatelje, a i dobro se zabaviti“, istaknula je Nina Baum, trenerica GD Osijek – Žito

Trening za predškolce dio je projekta „Promocija sportske rekreacije među djecom u sustavu predškolskog odgoja na području Grada Osijeka“, koji je Gimnastičko društvo Osijek – Žito prijavilo za sufinanciranje u sklopu poziva za Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem koje je uputilo Ministarstvo turizma i sporta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.