Hrvatski radio

Radio Osijek

Bogat program Tjedna mozga u Osijeku

13.03.2023.

18:26

Autor: Krunoslav Inhof

Tjedan mozga

Tjedan mozga

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Program 22. Tjedan mozga u Osijeku traje od 13 do 19. ožujka, a ovogodišnje su glavne teme interakcija živčanog i probavnog sustava, postnatalni razvoj mozga, te stupnjevi stanja svijesti.

Do nedjelje 19. ožujka organizirat će se brojna predavanja, radionice i zabavni program, a svi su sadržaji otvoreni za javnost i namijenjeni su svim uzrastima. Tjedan mozga međunarodna je znanstveno-obrazovno-promidžbena kampanja posvećena posvješćivanju ljudi o mozgu. Međunarodno ime je Brain Awareness Week. Cilj je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću - Stoljeću uma te održavati dijalog s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga. Manifestaciju u Osijeku svake godine organizira predsjednica katedre za medicinsku biologiju i genetiku i SenzOs (Sekcija za neuroznanost Osijek) prof.dr.sc. Marija Heffer u suradnji s Odjelom za biologiju s ciljem popularizacije neuroznanosti.

Od 13. do 19. ožujka organiziraju se brojna predavanja, radionice, science-caffe te zabavni kviz i glazbeni program. Sve detalje možete pronaći na Facebooku i Instagramu SenzOs-a, te u privitku ovoga teksta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.