Hrvatski radio

Radio Osijek

Bolt će na Silvestrovo „zaključati” električne romobile

30.12.2021.

13:41

Autor: Radio Osijek/TM

Aplikacija za najam električnih romobila bit će nedostupna

Aplikacija za najam električnih romobila bit će nedostupna

Foto: Bolt / -

Kako bi sudionike prometa zaštitio od potencijalno opasne vožnje, Bolt je odlučio zaustaviti mogućnost najma električnih romobila u novogodišnjoj noći. Romobile će u aplikacijama učiniti nevidljivima od 21 sat 31. prosinca do 12:00 sati 1. siječnja 2022. godine.

Usluga najma električnih Bolt romobila u Osijeku predstavljena je u travnju 2021., a osječkim ulicama trenutno prometuje 200 romobila, što je više od trećine svih Bolt električnih romobila u Hrvatskoj. S obzirom na popularnost ovog oblika mikromobilnosti, Bolt je odlučio ukazati na odgovorno korištenje romobila i za vrijeme najluđe noći u godini. Osim u Osijeku, korištenje Bolt električnih romobila bit će zaustavljeno i u drugim hrvatskim gradovima.

„Nova godina je vrijeme dodatnog opuštanja za mnoge. Međutim, ponekad ova zabava može dovesti do nesigurnog ponašanja i neodgovornog korištenja romobila. Imajući u vidu sigurnost svojih korisnika i ostalih sudionika u prometu, odlučili smo pružiti vlastiti doprinos u očuvanju njihove sigurnosti. Naš je cilj ponuditi najsigurnije rješenje mikromobilnosti u gradovima u kojima poslujemo, a jedan od načina kojima ćemo to postići je zaustavljanje korištenja Bolt romobila tijekom novogodišnje noći,” rekao je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija, i podsjetio na odgovornu konzumaciju alkohola i korištenja alternativnih oblika prijevoza umjesto vlastitih automobila. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.