Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićni klasici BC Brass kvinteta

18.12.2021.

19:02

Autor: Radio Osijek/TM

BC Brass kvintet

BC Brass kvintet

Foto: Iz poziva organizatora / Radio Osijek

Božićno izdanje Koncertnog ciklusa grada na rasporedu je u utorak, 21.12. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. Gostuje BC Brass Kvintet s božićnim i novogodišnjim klasicima.

„Usred božićnog tjedna, prije blagdanske gužve, posljednji trenutak da sebi priuštite ili vama dragima poklonite trenutak uživanja u klasičnom božićnom i novogodišnjem koncertnom repertoaru u izvedbi vrhunskih glazbenika BC BRASS ansambla. U goste nam dolazi BC Brass Kvintet, puhački ansambl sastavljen od petorice vodećih glazbenika iz Hrvatske i regije, koji će klasičnim repertoarom s božićnim i novogodišnjim prizvukom na najljepši mogući način zaokružiti ovogodišnje izdanje Koncertnog ciklusa grada”, ističu u svom pozivu organizatori.

Kako zvuče Jingle Bells, Orašar suita, Have yourself a Merry Little Christmas....i drugi svima dobro poznati božićni klasici u izvedbi dvije trube, tube, roga i trombona, otkrijte na koncertu u utorak. „U Osijek nam dolaze glazbenici s dugogodišnjim iskustvom u solističkom, komornom i orkestralnom muziciranju koji su na vodećim pozicijama u najznačajinijim i najvećim orkestrima u regiji. Mladen Đorđević dugogodišnji je solist na trubi u Beogradskoj filharmoniji i redoviti profesor trube na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, Mario Lončar solist na trubi u Zagrebačkoj filharmoniji, Viktor Kirčenkov solist na rogu u Zagrebačkoj filharmoniji, Marko Ilić solist na trombonu u Slovenskoj filharmoniji i Osječanin Krunoslav Babić, solo tubist Zagrebačke filharmonije i gostujući profesor na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Iskustvo i kvaliteta svakog pojedinca iz ansambla koji su svoje znanje stekli, i redom se usavršavali kod najpriznatijih domaćih i svjetskih stručnjaka, jamče neporecivu kvalitetu izvedbe, a sinergija zajedničkog muziciranja u BC Brass ansamblu jamac je jedne vrhunske glazbene priče koja je pred nama u utorak, 21. prosinca s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek”, najavljuje se u pozivu.

Ulaz na koncert je slobodan, i isključivo s COVID potvrdom.

Koncertni ciklus grada

Utorak, 21.12.2021. godine/ 20.00 sati

Kulturni centar Osijek

BC BRASS ansambl:

MLADEN ĐORĐEVIĆ, truba

MARIO LONČAR, truba

VIKTOR KIRČENKOV, rog

MARKO ILIĆ, trombon

KRUNOSLAV BABIĆ, tuba

Program:

J. Clarke: Prince of Denmarks March

L. Sorkočević: Simfonija br.3

M. Kamen: Quintet

P.I. Čajkovski: Orašar Suita

Tradicionalna: Greensleeves Fantasy (What Child Is This?)

Tradicionalna: Amazing Grace

Tradicionalna: The Saint's Hallelujah

Tradicionalna: Have Yourself a Merry Little Christmas

Tradicionalna: The First Noel

Tradicionalna: Frosty the Snowman

Tradicionalna: Christmas Crackers

J. Pierpoint: Jingle Bells


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.