Hrvatski radio

Radio Osijek

Brojni koncerti u lipnju

01.06.2022.

15:03

Autor: Radio Osijek/TM

Koncert u dvorištu Stare pekare

Koncert u dvorištu Stare pekare

Foto: HRT / Radio Osijek

Obilježavanje nekih značajnijih datuma, nacionalni program „Jer svirati se mora 2” ili pak redovita organizacija koncerata u Osijek u lipnju dovode brojne glazbenike. 

Teško će Osječanima bit već u samome startu, u petak 3. lipnja, jer morat će odlučiti na koji koncert otići te večeri.

Natali Dizdar nastupa na krovnoj terasi Kulturnog centra. Na proljetnu je turneju krenula iz zagrebačke Tvornice kulture, gdje je oduševila brojne obožavatelje. Slično se može očekivati i u Osijeku gdje će zasigurno izvesti svoje posljednje uspješnice, poput pjesme "Kad mislim na to"te pjesme koje je izdala u sklopu projekta BETI - "Slobodna" ili aktualnog singla "Bez ljubavi". Koncert počinje u 21 sat.

U dvorištu Stare pekare u 20,30 na pozornicu izlaze novi miljenici na hrvatskoj glazbenoj sceni – Matija Cvek i Marko Kutlić, svaki sa svojim bendom

"@markokutlic i ja dolazimo u Osijek, dva programa, dva top benda, dva debosa i milju vas koji pjevate i skačete", najavio je na Twitteru Matija Cvek.

Osječko-baranjska županija, uz višednevnu proslavu Dana županije, građanima u subotu, 4. lipnja poklanja koncert koncert - na Trg Ante Starčevića dolazi Indira Forza.

Mnogi će doslovno kampirati u dvorištu Stare pekare. Nakon Cveka i Kutlića, na pozornicu 4. lipnja dolaze domaće snage – Kandžija i Mašinko.

Prava glazbena poslastica slijedi već u nedjelju, 5. lipnja, kada će koncert održati sarajevska glazbenica Amira Medunjanin.

Dvorištem Stare pekare 10. lipnja ponovno će odjekivati zvuci hip-hopa – u Osijek dolazi Edo Maajka.

Tjedan dana kasnije, 17. lipnja na istu će pozornicu izaći Đorđe Čarkić aka Klinac, predvodnik aktualne regionalne trap scene.

23. lipnja slijedi vrhunski glazbeni događaj – u kinu Urania nastupaju virtuozi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Za ljubitelje nešto drukčijeg glazbenog izričaja istoga dana u Osijeku nastupa i grupa Dalmatino. Lokacija za sada nije objavljena, ali i to će se uskoro dogoditi.

Prema dosadašnjim najavama koncertni će mjesec 24. lipnja zaključiti dobitnik ovogodišnjeg Porina za životno djelo – Jura Stublić i grupa Film. Njihov će se koncert održati u dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta, a u Osijek ih dovodi tvrtka Tobler, u sklopu projekta „Jer svirati se mora 2”.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.