Hrvatski radio

Radio Osijek

Čavrljanje Osječana i Ukrajinaca uz kavu „Živjeti u Osijeku”

25.04.2022.

16:51

Autor: Radio Osijek/TM

Razgovor uz kavu u kafiću Peppermint

Razgovor uz kavu u kafiću Peppermint

Foto: FB Peppermint / -

DKolektiv - organizacija za društveni razvoj i zaklada Friedrich Ebert organiziraju druženje u kafiću "Živjeti u Osijeku", zamišljeno kao razmjena iskustava i informacija između Osječanki i Osječana i izbjeglica iz Ukrajine. Druženje će se održati 26. travnja od 16 do 18 sati u Caffe baru Peppermint, Vrt Jagode Truhelke 3.

„Ovo je prilika da Osječanke i Osječani pokažu solidarnost i gostoprimstvo prema ljudima iz Ukrajine koji su nedavno stigli u grad. Pridružite nam se na kavi, čaju ili piću po izboru i sudjelujte u čavrljanju u kojem želimo ljudima iz Ukrajine približiti grad Osijek, praktične stvari iz svakodnevice te povijest grada. Stoga dođite i razgovarajte s Ukrajincima i Ukrajinkama, družite se, recite im gdje se u gradu pije dobra kava, gdje je po vama najljepša šetnja, kome se obratiti u vezi problema u školi, na kojem mjestu se smije plivati na Dravi, koji klub igra dobar nogomet, na kojem dječjem igralištu ima najviše zabave te gdje se može kupiti dobra hrana”, poziva u ime Dkolektiva Bruno Koić.

Očekuje se da će se čavrljanju uz kavu „Živjeti u Osijeku” pridružiti i netko iz gradske uprave. Uvodni će govor održati Lejla Šehić Relić (DKolektiv), Blanka Smoljan (Zaklada Friedricha Eberta) te Natalija Tomkiv (Ukrajinsko kulturno-prosvjetnog društva "Lesja Ukrajinka" Osijek).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.