Hrvatski radio

Radio Osijek

CD ""Orgulje Donjeg Mholjca"

11.03.2022.

19:09

Autor: Radio Osijek/TM

Pozivnica na predstavljanje CD-a

Pozivnica na predstavljanje CD-a

Foto: - / -

U subotu 12. ožujka s početkom u 17 sati u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu bit će predstavljen sedmi nosač zvuka hrvatskog orguljaša Edmunda Andler-Borića pod nazivom „Orgulje Donjeg Miholjca”.

CD Orgulje Donjeg Miholjca predstaviti će ugledni pjevač dr. sc. Berislav Jerković profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i maestro mr. sc. Ivan Andrić iz Đakova. 

CD je izašao krajem prošle godine u izdanju Croatia Recordsa. Na CD-u su skladbe europskih i hrvatskih skladatelja za orgulje iz 18. i 19. stoljeća. Uz europske majstore skladatelje kao što su Tinazzolli, Cimarosa, Pachelbel, Valeri, Beethoven, Balbastre, Zipoli i Handel u izvedbi Edmunda Andler Borića mogu se čuti i anonimni hrvatski skladatelji iz Hrvatskog Zagorja, Cresa, te skladatelja Fortunata Pintarića. „CD je izašao uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i njime promoviramo orguljarsku baštinu Miholjca, Slavonije i Hrvatske”, najavljuje orguljaš Andler-Borić, koji je prvi nosač zvuka snimio također u Slavoniji, na orguljama Đakovačke katedrale. Za taj CD snimatelji Alan Šnajder i Božo Pandurić dobili su diskografsku nagradu Porin. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.