Hrvatski radio

Radio Osijek

Četrdeset i pete Rombergove glazbene večeri u Belišću

04.11.2022.

13:19

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Rombergove glazbene večeri

Rombergove glazbene večeri

Foto: -/- / -/-

U Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće u mjesecu studenom započinje tradicionalna glazbena manifestacija, ove godine 45. po redu Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

Ovogodišnje Rombergove glazbene večeri otvorit će jedan od najboljih muških vokala na našem području – Igor Delač, uz pratnju poznatih osječkih glazbenika. Tjedan nakon, održat će se popularno natjecanje pjevača amatera, 24. po redu, “Belišćanski superglas”. Zatim će publika imati priliku uživati u koncertu prvih električnih sastava  “Zlatni dečki električnih nota”, a završni program ovogodišnjih Rombergovih večeri, pod nazivom “Večer glazbenih uspješnica” izvest će glazbena sekcija Amaterskog kazališta Belišće sa solistima.

Rombergove glazbene večeri posvećene su Sigmundu Rombergu, skladatelju koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi i povijesti našega grada. Njegovo ime nosi i belišćanski Centar za kulturu. Kao jednogodišnji dječak doselio je s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim dojmljivim glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

Igor Delač

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.