Hrvatski radio

Radio Osijek

Čitamo Arsena

10.09.2023.

22:53

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: Na krajičku jezika / -

Uz osmu obljetnicu smrti, kako nabrajaju organizatori iz udruge Na krajičku jezika, najvećeg i najkompletnijeg hrvatskpg kantautora, šansonjera, glazbenpg umjetnika, skladatelja, „akademskog težaka“, „liječenog Šibenčanina“ i „pjesnika opće prakse“ – Arsena Dedića, na krovnoj će terasi Kulturnoga centra Osijek biti održana večer posvećena upravo njemu. „Čitamo Arsena” je u utorak, 19. rujna u 19,30.

„Budući da svake godine ponavljamo kako Arsen ne smije biti zaboravljen, da se njegova vječna poezija treba čitati, tako ćemo i ove godine, po peti puta, posvetiti večer njemu, a lokacija će, kao i prije dvije godine, biti prekrasni ambijent krovne terase osječkog Kulturnog centra. Čitat će se poezija, a upriličit ćemo i koncertni dio uz set listu presjeka Arsenove karijere. Za koncert bit će zaslužni Slavko Babić (vokal) i Željko Šreng (gitara), a poeziju će recitirati Mislav Bartoš i Bruno Koić”, najavljuju organizatori.

„Dokazali smo na prošla četiri čitanja Arsenove poezije da ste u velikom broju željni čuti njegove stihove i barem se na trenutak podsjetiti kakve je misli i kompozicije ovaj osebujan umjetnik stvarao. Stoga i ove godine dođite, nazdravite koju s nama i udobno se smjestite”, pozivaju iz „Na krajičku jezika, ali napominju da na terasi nema šanka nego svi koji žele nešto popiti, neka to ponesu sa sobom.

Ulaz je slobodan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.