Hrvatski radio

Radio Osijek

Cro Race starta iz Osijeka – u utorak posebna regulacija prometa

25.09.2022.

14:13

Autor: Radio Osijek/TM

CRO race starta iz Osijeka

CRO race starta iz Osijeka

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Na području Republike Hrvatske i ove se godine organizira profesionalna višednevna međunarodna biciklistička utrka „CRO Race 2022“, u kojoj sudjeluje oko 140 najboljih biciklista svijeta. Održava od 27. rujna do 2. listopada, a start je ponovno u Osijeku.

Biciklistička utrka „CRO Race“ planirana je kroz šest etapa od kojih prva etapa započinje 27. rujna u 11,15 sati u Osijeku, a relacija Osijek-Ludbreg u ukupnoj je dužini od 223,5 kilometra.


Prva etapa biciklističke utrke „CRO Race“ kreće iz Osijeka, start je na Trgu Ante Starčevića te se kreće sljedećim dionicama na području PU osječko-baranjske:

U Osijeku Županijskom – Ulicom Hrvatske Republike – Jagerovom – Kapucinskom – Europskom avenijom – Trpimirovom – Vukovarskom – Gundulićevom – Kalničkom –Kanižlićevom – Strossmayerovom do Višnjevaca, preko Josipovca, Valpova, Donjeg Miholjca u Viljevo.

Ruta kojom biciklisti prolaze u Osječko-baranjskoj županiji

Ruta kojom biciklisti prolaze u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Iako utrka kreće s Trga Ante Starčevića, natjecatelji će do Ulice Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu voziti samo u revijalnom tonu, a kada dođu do drugog kružnog toka, oko 11,35 sati, sudac utrke dat će znak za takozvani „leteći start“, kada će zapravo početi natjecateljski dio utrke.

Tim povodom iz Policijske uprave osječko-baranjske poslali su posebnu obavijest:

„Kako je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta, zbog čega će na predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.

Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika. Promet teretnih vozila iz smjera zapada biti će zatvoren i do sat vremena prije nailaska sudionika utrke.

Županijska i „Rupa” zatvaraju se već u ponedjeljak

Županijska ulica u Osijeku od križanja s Ulicom Hrvatske Republike za sav će promet biti zatvorena od 15 sati 26. rujna do 12,30 sati 27. rujna, a parkiralište tzv. "Rupa" zatvoreno je na 24 sata - od 15 sati 26. rujna do 15 sati 27. rujna.

„Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na putanji održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista”, ističu iz policije. 

Cro Race, Osječko-baranjska županija 2021.

Cro Race, Osječko-baranjska županija 2021.

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.