Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan nacionalnih manjina Grada Osijeka

05.05.2022.

16:12

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: Grad Osijek / -

Ove će godine Dan nacionalnih manjina Grada Osijeka imati dvodnevnu proslavu, na dvije lokacije.  U nedjelju, 8. svibnja na Trgu Ante Starčevića od 10 do 12 sati nastupaju folklorne skupine, a manjine će se predstaviti i sa svojim specifičnim etno-gastronomskim specijalitetima. U ponedjeljak, 9. svibnja Dan nacionalnih manjina proslavit će se  „Razgovorima s knjigom“ u Staroj pekari u 19  sati.

"Osijek je multinacionalni, multietnički i multikonfesionalni grad, prožet bogatim povijesnim i kulturnim nasljeđem, ispunjenim stvaralačkim duhom. Naš grad je zrcalo sklada suživota zajedničkih vrijednosti, u kojem se podupiru manjinske različitosti i snaži njihovo djelovanje i međusobna suradnja.

U želji da se pripadnicima nacionalnih manjina omogući još bolja prezentacija njihove tradicije, kulture i običaja, 9. svibnja proglašen je „Danom nacionalnih manjina Grada Osijeka“", stoji u objavi na službenim stranicama Grada Osijeka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.