Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan planeta Zemlje u osječkom ZOO-u

21.04.2022.

19:54

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: - / -

Osječki će Zoološki vrt 22. travnja prigodnim zabavno-edukativnim programom obilježit Dan planeta Zemlje. Pozivaju djecu od 7 do 12 godina da se pozivom na broj 285-234 prijave i na vrijeme osiguraju mjesto. Cijena programa je 20 kuna, a početak u 9 sati.

„Pripremili smo mnoštvo zanimljivih aktivnosti u kojima možete aktivno sudjelovati, pri tome puno toga naučiti i dobro se zabaviti”, poručuju iz Zoološkog vrta: „Istraživanje prirode našega planeta započet ćemo obilaskom Zoološkog vrta uz edukatora tijekom kojeg ćemo vas upoznati s našim stanovnicima, ali vam i pružiti priliku da naučite nešto više o tome kako se pojedine životinje hrane. Primjer toga su grane vrbe koje rastu u našem vrtu! Njih ćemo zajedno pripremiti, oblikovati i predati našim timariteljima koji će ih pred vama postaviti u nastambama. Naravno, čut ćete zbog čega je upravo ta vrsta drveća posebno draga zebrama, devama, bizonima, majmunima... Upravo na ovom primjeru djeca mogu naučiti kolika je važnost očuvanja prirode i primijetiti povezanost između biljaka i životinja u harmoničnom funkcioniranju ekosustava Zemlje. Na dječjem igralištu, uz prigodne igre, djeca će naučiti koliko je potrebno da se razgrade određene vrste otpada i zašto je potrebno razdvajati otpad. U malom eksperimentu i sami će moći pokazati znaju li koja vrsta otpada se odlaže u koji spremnik te time pomoći u čuvanju našega planeta. U našoj edukacijskoj učionici djeca će imati priliku saznati koje su životinjske vrste izumrle, kroz igru naučiti koje je to prihvatljivo ponašanje kojim možemo pridonijeti očuvanju okoliša, prepoznati životinjske vrste s kojima su se susreli u Zoološkom vrtu, a na kraju će imati priliku upoznati i dodirnuti jednog od naših simpatičnih gmazova”, opisuju iz Zoološkog vrta program koji su pripremili za Dan planeta Zemlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.