Hrvatski radio

Radio Osijek

Desetljeće Večeri vina i umjetnosti

24.05.2022.

21:01

Autor: Radio Osijek/TM

Večer vina i umjetnosti - plakat

Večer vina i umjetnosti - plakat

Foto: Iz poziva organizatora / -

Ponovno je došao taj trenutak – u Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) u petak, 27. svibnja od 18 pa sve do ponoći održava se Večer vina i umjetnosti, a kao što sam naziv već desetu godinu govori, posjetitelje očekuje bogat glazbeni i umjetnički program uz predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema. 

„Večer vina i umjetnosti je jedna od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda. Ove godine obilježavamo 10 godina od prve Večeri vina i umjetnosti koja se i ovom prilikom preselila iz Tvrđe u hladovinu stoljetnih stabala Parka (vinske) kulture”, ističu organizatori.

Nezaboravna večer bit će protkana glazbenom fuzijom osječkih The Moreno'sa i pop jazzom Munguru benda predvođenim divnim vokalom Ane Stanković. Tu je i DJ Milly (jedan od glazbenih urednika Radio Osijeka) spreman za dizanje plesne energije na višu razinu. Sad već tradicionalno Večer vina i umjetnosti dodatno će začiniti i nezaobilazna In Da Sofa na kojoj će dirigentsku palicu preuzeti DJ Flegma!

Umjetnički program priprema Udruga ReArt koja će predstaviti umjetnička djela nastala na umjetničkoj koloniji održanoj usred Erdutskog vinogorja. Nadolazećoj manifestaciji pridružuje se Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek čiji će učenici na zadovoljstvo svih sudionika i posjetitelja pokazati stečene vještine event menadžmenta. Jamnica d.d. osigurava da vino prati zdrava hidratacija!

„Turistička zajednica Osječko - baranjske županije i Osječko - baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da zaokružite datum na kalendaru i akumulirate hrpu dobre volje koju ćete rado dijeliti s okupljenima. Vidimo se”, poručuje se u pozivu.

PROGRAM:

VINO

Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Podunavlja

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 10,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija).

GLAZBA

THE MORENO'S

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

The Moreno's je osječki fusion band koji će vas rasplesati uz ritmove jazza, bluesa, funka i latina. Uz to, tu su autorske kompozicije u stilu glazbe 60-ih prošloga stoljeća, poglavito velikana hammonda Jimmyja Smitha. Bend čine Moreno Pletikosić, Benjamin Lamza, Danijel Šimić, Mario Lovaković, Robert Tešanović i Dane Peršić.

MUNGURU

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Munguru je osnovan 2016. godine kada se trio odlučio predstaviti publici kombinacijom elektronike i živih instrumenata sa singlom Explore. Autorsku glazbu nastavljaju promovirati kroz pop-jazzy stil, a u međuvremenu objavljuju još nekoliko singlova. Od početka 2019. programirani beat zamjenjuje bubanj čime nastupi benda postaju življi i energičniji. Bend čine Ana Stanković, Mirko Jurkić i Željko Prša.

DJ MILLY

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

IN DA SOFA / DJ FLEGMA

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

„Vino i gitare s jedne strane, užareni tabani i najbolji ples s druge. Ove subote In Da Sofa je gost Večeri vina i umjetnosti gdje će svojim konceptom pokušati učiniti tu svečanost još zabavnijom i u konačnici čarobnijom. U Parku vinske kulture oliti Perivoju kralja Tomislava, u petak 27. svibnja od 18.00 sati dođite po predah od svakodnevnih napetosti, umora i turbulencija. Dozvolite svojim tijelima da se stope s ritmom kojeg će zadati DJ Flegma. Budite dio ove sjajne priče i stavite svoj potpis na trenutke koji ovaj grad čine najboljim mjestom za život na svijetu. Istaknite osmijehe i nesebično ih podijelite sa svim prisutnima i stvorite si zalihe razloga zbog kojih ćete se osjećati dobro, ispunjeno i odmoreno”, stoji u pozivnici.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.