Hrvatski radio

Radio Osijek

Dokkica u kampanji za razvoj novog regionalnog centra za djecu s teškoćama u razvoju

20.01.2022.

14:39

Autor: Dokkica/Radio Osijek/TM

Jako jako bitno, plakat

Jako jako bitno, plakat

Foto: Dječji kreativni centar Dokkica / -

Osječka je Dokkica pokrenula kampanju "Jako jako bitno" kojom žele podignuti svijest javnosti o važnosti pravovremene brige za djecu s teškoćama u razvoju te prikupiti novac za razvoj centra za djecu s teškoćama u razvoju u kojemu će pružati terapijske i druge usluge za cijelu obitelj djece s teškoćama u razvoju.

Dječji kreativni centar DOKKICA, dobitnik Nagrade za promicanje prava djeteta u 2021. godini Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike, prepoznao je iznimnu potrebu pružanja usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, planira zbog toga razviti Integrativni centar za savjetovanje i podršku. U tijeku je kampanja pod nazivom “Jako jako bitno” kojom DOKKICA poziva tvrtke i pojedince da se uključe s donacijama, kako bi se prikupila sredstva za razvoj tog centra. 

Do sada je osigurano zapošljavanje četiri stručnjaka i certificirana američka edukacija za terapijski rad na području senzorne integracije. Pokretanje usluga zahtjeva opremanje senzorne sobe za terapijski rad s djecom i nabavu automobila za mobilni tim, koji će provoditi terapijski rad i u domu djeteta.

“Istraživanja na području Republike Hrvatske pokazuju da su usluge za djecu s teškoćama u razvoju nedostatne, neravnomjerno razvijene i ne prate suvremene pristupe i metode. Postoji velika potreba za ovim uslugama na području istočne Hrvatske, ali i šire. Terapijski rad s djecom različitih razvojnih teškoća i usluge senzorne integracije biti će u fokusu rada prvog ovakvog centra u regiji”, ističu iz Dokkice te pozivaju tvrtke na ostvarivanje statusa zlatnog donatora u kategoriji 100 zlatnika. 100 zlatnika označava 100 renomiranih tvrtki iz Hrvatske koje bi svojim doprinosom pomogle DOKKICI ostvariti cilj. Status zlatnog donatora stječe se donacijom u vrijednosti 10 000 kuna. Stjecanjem statusa zlatnog donatora ostvareno je pravo na zlatnu plaketu, naziv tvrtke bit će predstavljen u medijima tijekom promocije, a logo tvrtke istaknut na web–stranici i u prostoru Dječjeg kreativnog centra DOKKICA. Predstavnik donatorske tvrtke zlatnu će plaketu preuzeti u sklopu medijski popraćene svečane dodjele zlatnih plaketa.

Također, zlatni status stječu tvrtke koje su u mogućnosti donirati didaktiku i senzorne elemente.

Zainteresirani za status u kategoriji dijamantnog donatora ostvarit će pravo donacijom u vrijednosti 100 000 kuna. Stjecanjem statusa dijamantnog donatora DOKKICA dodjeljuje dijamantnu plaketu, originalnu nagradu u obliku statue, logo tvrtke istaknuti će na web–stranici, međunarodnoj konferenciji u lipnju ove godine i u prostoru Centra. Predstavnik donatorske tvrtke bit će počasni gost na svečanom otvorenju senzorne sobe na kojemu će preuzeti dijamantnu plaketu i nagradu.

Tko želi može podržati DOKKICU i na drugi način ili uplatom donacije u iznosu koji odgovara željama i mogućnostima donatora.

Podaci za uplatu:

DOKKICA O. Keršovanija 4, 31 000 Osijek

OIB: 42873283969

IBAN: HR04 2500 0091 1013 4468 1

Za uplate iz inozemstva: SWIFT

adresa/ BIC Addiko Bank d.d.

Zagreb: HAABHR22

Opis plaćanja: Donacija

“Jako jako je bitno na vrijeme pružiti stručnu podršku djeci s teškoćama u razvoju, ali i njihovim obiteljima i zato želimo stvoriti jedinstveni centar u kojemu će obitelji djece s teškoćama u razvoju imati siguran oslonac”, poručuju iz DOKKICE.

Za više informacija i prijavu kontaktirajte ih na e-mail udruga.dokkica@gmail.com ili telefonski Tel. 031/ 782 454 Mob. 091/ 1565 922.


QR kod za donaciju

QR kod za donaciju

Foto: Dječji kreativni centar Dokkica / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.