Hrvatski radio

Radio Osijek

Dosta! u Osijeku na Trgu Slobode

10.05.2022.

13:01

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: Iz poziva organizatora / -

U znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi u Zagrebu, Rijeci, Sisku, Osijeku i drugim gradovima u četvrtak, 12. svibnja u 18 sati održat će se prosvjed naslovljen „Dosta!”. U Osijeku će se prosvjedovati na Trgu Slobode.

„Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova. Ovim prosvjedom želimo poručiti: DOSTA! Dosta uskrate zdravstvene skrbi! DOSTA! Dosta zanemarivanja ženskog zdravlja! DOSTA! Dosta političkih igara na račun zdravlja žena!”, ističe u svom pozivu neformalna inicijativa Dosta! Osijek: „Građanke i građani pokazali su koliko je važno pružiti podršku ženi kojoj je namjerno i potpuno onemogućena zdravstvena skrb. U manje od 48 sati od pokretanja donatorske akcije za podršku Mireli prikupljeno je 220.687,31 HRK! Država je okrenula leđa ženama, ali mi stojimo solidarno jedna uz drugu i vičemo DOSTA!”, poručuju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.