Hrvatski radio

Radio Osijek

Dramske radionice u osječkom KC-u

14.09.2022.

20:38

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kulturni centar Osijek / -

Kulturni centar Osijek otvara nove grupe dramskih radionica za učenike viših razreda osnovne škole, a vodit će ih Grgur Grgić, glumac i lutkar s Akademije za glumu i lutkarstvo u Osijeku. Za sve zainteresirane ogledni će se sat održati u četvrtak, 15. rujna s početkom u 20 sati.

Ranije prijave dolaska nisu potrebne, a sudjelovanje na oglednom satu je za sve besplatno i neobvezujuće.


Na besplatnom oglednom satu djeca će se upoznati s voditeljem radionice i nakon toga roditeljima reći žele li nastaviti dolaziti. „Preporučujemo da djeca na ogledni sat dođu u ugodnoj odjeći za fizičku aktivnost. Za djecu koja nakon oglednog sata izraze želju za sudjelovanjem u dramskom studiju Kulturnog centra Osijek, naknadno će biti dogovoren termin dramske radionice za djecu 5. i 6. razreda (jednom tjedno, dva školska sata), kao i za djecu 7.i 8.razreda (jednom tjedno, dva školska sata). Iznos mjesečne članarine: 100,00 kuna. Korisnici socijalnih programa ostvaruju pogodnosti i izuzeća od plaćanja članarine”, pojašnjavaju organizatori.


„Kao i dosad, naš dramski studio bit će mjesto susreta, edukacije i druženja, ali nešto većih i starijih „klinaca“. Kroz dramski odgoj i rad u dramskim grupama razvijaju se mnoge važne, životno potrebne vještine – pozornost i koncentracija; glasovne i govorničke vještine, koordinacija i suradnja, a sve to kroz dramsku igru. Osim toga, kroz ljubav prema kazalištu, razvijaju se i kulturne navike te potrebe djece od najmlađe dobi”, navode iz KC-a i dodaju: „Dramski studio Kulturnog centra Osijek nudi učenje kroz dramske improvizacije, dramsku igru, pokret, ples i glazbu, razvoj kreativnog mišljenja i izražavanja - dramski odgoj na zabavan i edukativan način.”


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.