Hrvatski radio

Radio Osijek

Druga Osječka ljetna noć 2022. – u petak

27.07.2022.

14:02

Autor: Radio Osijek/TM

Osječka ljetna noć, lipanj 2022.

Osječka ljetna noć, lipanj 2022.

Foto: Željko Kovačević / Radio Osijek

Pogled na prognoze DHMZ-a pokazuje da će srpanj završiti uz kišu, stoga su iz Turističke zajednice Grada Osijeka odlučili srpanjsku Osječku ljetnu noć sa subote prebaciti na petak, 29. srpnja. „Ponovno se družimo u gradu na Dravi u noći ispunjenoj šetnjom, glazbom, plesom i gastronomskim užicima”, poručuju.

Krajem lipnja, na prvoj ovogodišnjoj Osječkoj ljetnoj noći kod Superice je pala čagica:

„Vruće dane u gradu na Dravi gasili smo do sada na novim bazenima i plaži Copacabani, plivanjem na Gradskim bazenima, šetnjom uz Dravu sa slambošem u ruci ili skrivanjem u hladovinama osječkih parkova, od kojih je Sakuntala parku od nedavno pripala titula „najljepšeg parka u Hrvatskoj“. Ljubitelji kulture već tjednima uživaju u bogatom programu ovogodišnjeg dvomjesečnog Osječkog ljeta kulture, a posljednjeg petka u srpnju najbolja će večernja zabava biti rezervirana za II. Osječku ljetnu noć pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Kako će srpanj završiti uz kišu, uhvatiti ćemo posljednji sunčani dan mjeseca”, stoji u najavi iz osječke Turističke zajednice.

Atraktivne kulise u središtu grada poput glavnog Trga Ante Starčevića, Trga Slobode i najljepšeg riječnog šetališta – Promenade, ponovno će biti obogaćeni zabavnim i gastronomskim sadržajima, a tradicionalno će im se pridružiti i brojni ugostitelji s ponudom osvježavajućih pića i dobre glazbe. Glavni Trg Ante Starčevića odjekivati će zvucima poznatog osječkog benda Kit Karson, pojačan prigodnom pivskom i koktel ponudom, dok će u obližnjem prolazu Vanje Radauša nastupiti Klapa Zrinski.

Trg Slobode već je i tradicionalno posvećen dječjem sadržaju, a ovog puta naši će najmlađi uživati u projekciji sinkroniziranog obiteljskog filma „Škola čarobnih životinja“. Omiljena Promenada bit će ispunjena ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, ali i štandovima s ponudom vinara „s osječkom adresom“, a program će obogatiti i slikarski kutak organiziran u suradnji sa Studio Respect boutique prigode.

PROGRAM:

    • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 h

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika, vinska ponuda, slikarski kutak

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, vinskim kućicama i štandovima te prigodnim lounge prostorom te slikarskim kutkom od 19:30. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvucima DJ-a.

    • Trg Slobode, 19:30h

Filmska večer uz sinkronizirani obiteljski film „Škola čarobnih životinja“

Poznata lokacija za dječje radosti, Trg Slobode, ovog će puta biti mjesto projekcije novog obiteljskog filma „Škola čarobnih životinja“.

    • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:00h

Pjevačko društvo Zrinski

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

    • Trg Ante Starčevića, 21:00h

Koncert Kit Karson, pivska ponuda

Poznati osječki bend Kit Karton već godinama pali i žari glazbenom scenom te svojim nastupima redovito bogati popularne osječke manifestacije. Ovog ljeta oživit će glavni osječki trg zvucima poznatih hitova domaće i strane glazbene scene, a sve će upotpuniti ponuda piva i koktela.


Ljeto u Osijeku je i Osječka ljetna noć

Ljeto u Osijeku je i Osječka ljetna noć

Foto: HRT / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.