Hrvatski radio

Radio Osijek

Društvene igre i STEM radionica u GISK-u

21.02.2022.

20:37

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata radionice Dan društvenih igara

Dio plakata radionice Dan društvenih igara

Foto: GISKO / -

Ovoga će tjedna American Corner i Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišnje knjižnice Osijek 23. veljače okupiti sve one koji vole društvene igre, a dva dana kasnije mlade koji se žele uz STEM Box naučiti nešto o vještinama za budućnost.

Dan društvenih igara održat će se u srijedu, 23. veljače od 15 do 19 sati u prostorima American Cornera Osijek. „Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u igranju neke od brojnih igara kao što su Harry Potter šah, Harry Potter Cluedo, Game of Thrones Monopoly, Game of Thrones, Rizik, Scrabble ili Pictionary. Oni koji nisu skloni društvenim igrama, mogu doći slagati puzzle ili crtati 3D olovkama”, ističu iz GISKO-a i dodaju kako je cilj ovih radionica predstaviti dio zbirki American Cornera Osijek i Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek te kroz igru i druženje potaknuti logičko razmišljanje i timski rad.

Ulaz je slobodan uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Drugu radionicu American Corner i Odjel za rad s djecom i mladima organiziraju u petak, 25. veljače u suradnji s udrugom za promicanje digitalne fabrikacije, FabLab. Interaktivna STEM radionica Maker Faire počinje u 9 sati. Obuhvatit će edukaciju i korištenje CircuitMess STEM Box kompleta inovatora Alberta Gajšaka, a namijenjena je djeci i mladima od 11 godina naviše.

Zbog ograničenog broja sudionika za svaku radionicu potrebno je prijaviti sudjelovanje na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima: 211 472. 

Dio plakata za STEM radionicu

Dio plakata za STEM radionicu

Foto: GISKO / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.