Hrvatski radio

Radio Osijek

Dva mjeseca privremene regulacije prometa u centru grada

18.09.2023.

17:27

Autor: Radio Osijek/TM

Kapucinska ulica od 19. rujna privremeno zatvorena za sav promet

Kapucinska ulica od 19. rujna privremeno zatvorena za sav promet

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

Dok se dio prometnica, nakon završetka radova otvara, nove dionice se zatvaraju, što uvjetuje novu privremenu regulaciju prometa. U sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge sada je na red došla Kapucinska ulica, koja se zatvara za sav promet. Do Hotela Osijek, Šamačke i dalje Strossmayerovom prema zapadu iz Europske će se

avenije od 19. rujna moći doći uz Preradovićevo šetalište, ulicom koja svoj jednosmjerni promet mijenja i teče s istoka prema zapadu.

Obavijest o tome dostavio je GPP:

„Zbog početka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Kapucinskoj ulici na dionici od Ulice Lučki prilaz do križanja Kapucinska-Radićeva-Henglova-Europska avenija, u vremenskom periodu od 19. rujna do 19. studenog 2023. godine na predmetnoj dionici uspostavlja se privremena regulacija prometa sukladno Prometnom elaboratu, Privremena regulacija prometa tijekom izvođenja radova modernizacije tramvajske pruge i tramvajskih stajališta, dionica D07 (Radićeva-Lučki prilaz) i D08 (Lučki prilaz-Radićeva), faza 1, broj projekta 7-3/2023.

Predmetnom suglasnosti od 19. rujna do 19. studenog 2023. godine:

-obustavlja se promet na dijelu Kapucinske ulice od Ulice Lučki prilaz do križanja Kapucinska ulica-Ulica Stjepana Radića-Ulica Vjekoslava Hengla-Europska avenija pri čemu će za prometovanje biti zatvoren samo zapadni prilaz spomenutog križanja (Kapucinska ulica);

-u Ulici Šetalište Petra Preradovića ukida se bočno parkiranje s južne strane (uz park), te se dosadašnji jednosmjerni prometni tok iz pravca zapada ka istoku, mijenja u smjer istoka ka zapadu.

Javljanje Magdalene Jelečević s direktorom GPP-a Goranom Pajnićem

Od 19. rujna Ulica Šetalište Petra Preradovića bit će jednosmjerna od istoka prema zapadu

Od 19. rujna Ulica Šetalište Petra Preradovića bit će jednosmjerna od istoka prema zapadu

Foto: HRT / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.