Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival „Artomania“ – nastavak kronika Artomanijaka

05.10.2022.

18:33

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual Artomanije

Vizual Artomanije

Foto: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku / -

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku stvaranje umjetnosti i kulture dovodi u jedan od osječkih kvartova, na Sjenjak: od 7. do 9. listopada održat će se festival Artomania. 

Svečano otvaranje je u petak, 7. listopada u 20 sati u Amfiteatru kod Robne kuće Sjenjak (IPK). U nedjelju, 9. listopada je turnir u basketu „Art vs. Kvart“. Počinje u 11 sati, a u sklopu turnira bit će predstavljen i Artomanijski mural (obnovljeni košarkaški teren pokraj Robne kuće Sjenjak (IPK).

„Simbolično je izabran kvartovski dio grada kako bismo kroz interaktivni program što bolje približili umjetnost našim građanima, a kako bismo naglasili tu kvartovsku priču odlučili smo organizirati turnir u basketu i obnovu košarkaškog terena kod robne kuće Sjenjak”, ističu organizatori.

„ARTOMANIA je projekt inovativne kulturne prakse kojim se široj javnosti predstavlja bogata i raznovrsna umjetnička produkcija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u prostorima koji nisu uobičajeno namijenjeni predstavljanju umjetničkih djela. Umjetnička djela obuhvaćat će glazbenu, izvedbenu, književnu te likovnu umjetnost. Festival Artomania pokušaj je približavanja kulture i umjetnosti svima zainteresiranima, od najmanji do onih najstarijih”, objašnjavaju: „Cilj festivala je povezati i upoznati lokalnu zajednicu s radom i stvaralaštvom studenata Akademije jer umjetnici su ključan dio kulture nekog mjesta, ali i potaknuti građane na aktivnije sudjelovanje u umjetničko-kulturnim programima preko kojih se ostvaruje zajedništvo i izgrađuju dobri odnosi.”

Ulaz na sve programe u okviru Artomanije je besplatan. Sve dodatne informacije, kao i detaljan program festivala, bit će dostupni na službenoj Facebook stranici festivala, kao i službenom Instagram profilu.

"Poruka javnosti je da se pridruže bogatom kulturnom festivalu, odaberu radionicu, koncert ili predstavu koja će ih motivirati na daljnje kulturno uzdizanje sebe, ali i svih ostalih", poručuju s Akademije za umjetnost i kulutur.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.