Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival cvijeća u parku kod Školjke

09.05.2022.

18:55

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat Festivala cvijeća

Plakat Festivala cvijeća

Foto: TZ grada Osijeka / -

U Parku kralja Držislava, kod popularne Školjke, od 13. do 15. svibnja održat će se Festival cvijeća. Uz izložbu najrazličitijeg cvijeća i sadnica, pripremljen je šaroliki program koji uključuje dječje pričaonice, turističko vođenje, slikanje, ples, revije, koncerte i druge prigodne aktivnosti.

„Za naše najmlađe posjetitelje namijenjene su aktivnosti prvog dana (petak, 13. 5.) kada će ih urbani šumari, licencirani učitelji penjanja uz zaštitnu opremu poučiti penjanju na stabla. Oni zaista najmlađi moći će se iskušati u hodanju na balans vrpci razvučenoj između dva stabla na svega 20 centimetara od tla. Zatim slijede cvjetne priče koje će pripremiti nacionalne manjine grada Osijeka, uz koje će naši najmlađi razvijati najljepše osjećaje prema biljkama i prirodi, ali i naučiti kako se odnositi prema stablima, grmovima i drugim biljkama u našim parkovima i drvoredima”, najavljuju organizatori – Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka.

Pozitivnu zelenu sinergiju nastavljamo razvijati i u subotu i nedjelju. Učenici srednjih škola pokazat će koliko dobra može donijeti timski rad. Tako u Reviji cvijeća zajedno sudjeluju Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, Obrtnička škola Osijek, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. Sve škole imaju i cvjetna mjesta za slikanje.

U subotu u 10.30 na rasporedu je turističko vođenje parkovima kroz koje će svi zainteresirani posjetitelji saznati zašto Osijek slovi za najzeleniji grad u Hrvatskoj. Za glazbeni dio programa zaduženi su Glazbena škola Franje Kuhača Osijek i Tamburaška škola Batorek. Plesni studio Shine pripremio je bogati program u kojemu će djeca i mladi plesači plesati u parku i za park, te plesom povezati ljude i biljke.

Naravno, tu su i naši izlagači cvijeća i svega ostalog što se od cvijeća i za cvijeće može napraviti.

Glavna zvijezda festivala bit će, naravno, predivno cvijeće koje će preplaviti čitavi park, a osječki cvjećari uključit će se u ukrašavanje izložbe old timera (starih automobila), stvoriti florističke kreacije u parku te napraviti najljepše vjenčane bukete za reviju cvijeća. Svi posjetitelji u subotu i nedjelju moći će razgledati i kupiti sadnice i prateću opremu i tako osvježiti svoje stanove, vrtove, balkone, prozore i dvorišta bojama cvijeća.

„Recept za uspjeh osječkog Festivala cvijeća je žlica učeničkog zalaganja, žlica nastavničkog usmjeravanja, žlica plesa, žlica glazbe, žlica planiranja, žlica ljubavi i cvijet za bolji svijet”, poručuju organizatori i pozivaju: „Vidimo se kod Školjke na Festivalu cvijeća!”

Program festivala:

Petak, 13.5.2022.

18:00 – 19:00 – Penjanje po stablu i balansiranje između stabala (za djecu)

19:00 – 21:00 – Pričaonica cvjetnih priča i igra boja

Subota, 14.5.2022.

10:00 – 10:30 – Svečano otvorenje Festivala cvijeća Osijek 2022.

10:30 – 12:30 – Obilazak parkova

10:00 – 12:00 – Bojama o parku (Slikanje u parku)

11:00 – 12:00 – Plesni studio Shine – Plesne skupine

Prijepodne – Penjanje po stablu i balansiranje između stabala (za djecu)

Poslijepodne – Koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača Osijek

17:00 – 18:00 – Revija cvijeća

18:30 – 18:45 – Igra boja

20:00 – 21:00 – Koncert popularne klasične glazbe

Nedjelja, 15.5.2022.

10:00 – 10:15 – Igra boja

10:30 – 11:00 – Svečana predaja slika Galeriji Waldinger

Festival se organizira u suradnji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.