Hrvatski radio

Radio Osijek

Francuska glazbena priča Nere Stipičević na Valentinovo u KC-u

11.02.2022.

16:35

Autor: Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Kulturni centar Osijek / -

„Voilà à la Travershe” koncert je glumice Nere Stipičević koja u pratnji pijanista Tomislava Parmaća u Kulturni centar Osijek, na Valentinovo, 14. veljače donosi dašak starog Pariza, prizvuk ljubavi, kapljicu vina i duh dobrog života. Početak ove francuske glazbene priče je u 20 sati.

„Ni jedna kultura ne pjeva glazbene priče na svom jeziku dojmljivije od francuske kulture, a malo koja glazba dotiče emocije tako snažno i direktno kao stara francuska šansona. Bilo da ste štovatelj dana Valentinova, francuske glazbe općenito, ili jednostavno želite ponedjeljak navečer provesti na dobrom ambijentalnom koncertu, u Kulturnom centru Osijek pronaći ćete što tražite”, stoji u pozivu organizatora.

Nera Stipičević glumica je i pjevačica ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, ali i dvostruka stipendistica institucije Grada Pariza „Recollets International“. Za svojih je rezidencijalnih boravaka u Parizu razvila ljubav prema francuskoj glazbi i jeziku, što je pretočila u program koncerta „VOILÀ à la Travershe“. Program koncerta u intimističkoj izvedbi Nere Stipičević u pratnji pijanista Tomislava Parmaća, presjek je uspješnica francuske glazbe i autora čija je popularnost prešla daleko izvan granice Francuske i koji su obilježili francusku i europsku glazbu 20. stoljeća: Jacquesa Brela, Edith Piaf, Charlesa Aznavoura, Michela Legranda i brojnih drugih.

Cijena ulaznice za koncert je 40,00 kuna. Rezervacije mjesta primaju se na e-mail: info@kulturni-centar.hr, a plaćanje i preuzimanje ulaznica na dan koncerta (od 19.00 sati do početka koncerta).

Ulaz je moguć isključivo s COVID potvrdom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.