Hrvatski radio

Radio Osijek

(G)Astro večer na Kolođvaru

07.08.2022.

21:31

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: Kreaktiva / -

Suze svetog Lovre, kišu meteorita možete pratiti i kod utvrde Korođvar u spoju gastronomije i astronomije. (G)astro večer u petak, 12. kolovoza od 18 sati organizira osječka udruga Kreaktiva.

„Gastronomija i astronomija pojmovi su koji savršeno idu skupa”, ovim riječima na druženje pod zvijezdama pozivaju iz Kreaktive: „Suze svetog Lovre (Perzeidi) jedan su od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći s 12. na 13. kolovoza bit će najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat! Stoga u 18h na Utvrdi Kolođvar (Čepinske zidine) pronađite Kreaktivu kako priprema slavonske specijalitete. Pridružite se dobrom društvu i hrani te doznajte sve o Erasmus+ projektima i kako mi putujemo Europom besplatno. Oko 21h kada stomaci budu puni i zvjezdano nebo počinje sijati punim sjajem imat ćete priliku promatrati ljepote svemira kroz leće dva teleskopa, Saturn i Jupiter bi trebali biti vidljivi, a iza ponoći izlazi pun Mjesec!

Nakon promatranja izvalite se na dekicu i uživajte u prekrasnoj kiši meteora! Dođite, ponesite svoje dekice i dobro raspoloženje te iskoristite priliku da zaželite najviše želja do sada!

P.S. Slobodno ponesite svoje roštilje, kotliće i spremite nam nešto fino”, stoji u Facebook objavi Kreaktive koja moli sve one koji planiraju doći da ispune prijavni obrazac. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.