Hrvatski radio

Radio Osijek

Galoop festival u Đakovu

05.06.2023.

17:17

Autor: HRT/Radio Osijek

.

.

Foto: . / .

Još jedno izdanje Galoop festivala stiže u Đakovo. Zajedničkim snagama, M.art i ARLA iz Đakova i Los Angeles Agency iz Zagreba donose glazbeno-kulturni festival, kojem nema premca u Đakovu. 

Naime, Galoop festival je već u svojoj prvoj realizaciji okupio više od tisuću ljudi po danu, što je za jedan mali slavonski grad itekako impresivno. Ovogodišnji Galoop je nastavak priče, koja ponovno obećaje puno. Nakon prve godine u kojoj su pred đakovačkom publikom nastupili bendovi poput Hladnog piva, Jonathana, MORT-a, Brkova, druga godina donosi nastupe u Slavoniji uvijek rado viđenog Damira Urbana, svevremenskih bendova Pips, Chips & Videoclips i Darka Rundeka & Ekipe, Zabranjenog pušenja koji već godinama čini važan dio cijele regionalne scene te ABOP-a koji je zasluženo sve zastupljenije ime na festivalima, kao i Bluvinila koji se u posljednjih nekoliko godina čvrsto smjestio na glazbenoj domaćoj sceni. Osim glazbenog dijela, ova godina je drugačija i po tome što donosi niz dnevnih sadržaja besplatnih za sve goste.

U cirkuskoj izvedbi bunika na zračnoj tkanini spojit će se na trenutak đakovačka tradicija, motivi iz narodnih priča Milene Papratović i suvremene umjetničke prakse, a osim toga mladi će imati priliku sudjelovati na atraktivnoj radionici cirkuskih vještina s izvođačicama. Na Galoopu će se predstaviti i partnerske organizacije udruge ARLA na projektu CIRKO5A koji se provodi kroz platformu Clubture, a to su udruge Reart iz Osijeka i Revolucija iz Valpova. Gostujuće udruge predstavit će se zanimljivim izložbama, slušaonom i promotivnim materijalima. Oba dana roditelji će se moći opustiti prepuštajući svoju djecu u sigurne i kreativne ruke vrijednih volonterki i volontera koji će tijekom popodnevnih sati za djecu organizirati kutke za kreativno i umjetničko izražavanje, slikanje na platnima, igranje društvenih igara i slušanje glazbe. U prostoru festivala moći će se razgledati i fanzini i izložba koja prikazuje prve tri godine projekta StreetARTanje koji je i ove godine podržala Osječko-baranjska županija, kao i izložba projekta solidarnosti Život životinja koji se završava nakon pune dvije godine provođenja u Đakovu.

Pokrovitelji Galoopa su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada Đakova.

Više informacija o programu potražite na društvenim mrežama. Otkrit ćemo kako će 16. lipnja u Strossmayerovom parku u Đakovu kasno navečer zasvirati Zabranjeno pušenje te Pips, chips i videoclips i Bluevinil, a 17. lipnja za dobru su zabavu zaduženi Urban &4, Rundek & ekipa te  ABOP.


Ulaznice za Galoop mogu se kupiti putem Eventima ili u kafićima Caffe bar Fontana i caffe bar Jazz, u Đakovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.