Hrvatski radio

Radio Osijek

GISKO slavi rođendan – dijeli Kraljevsku pusu i poklanja iskaznice

06.02.2023.

19:01

Autor: Radio Osijek/TM

GISKO slavi rođendan

GISKO slavi rođendan

Foto: GISKO / -

Gradska i sveučilišta knjižnica Osijek 8. veljače slavi 74. rođendan i na taj je dan časti svoje korisnike i to one koji svoj rođendan slave istog dana kad i GISKO. Kako je i red uz ovakve prigode, bit će i druženja – uz priču Kraljevska pusa.

„Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u veljači slavi rođendan, tim povodom u srijedu 8. veljače u vremenu od 17.30 do 18.30 sati u igraonici Odjela za rad s djecom i mladima organiziramo druženje uz priču Kraljevska pusa, koju smo prilagodili našem kazalištu sjena”, najavljuju iz knjižnice.

Cijeloga dana, u radnom vremenu knjižnice, na svim odjelima i ograncima građani Osijeka koji su rođeni 8. veljače, na Dan osnivanja Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek moći će se, uz predočenje osobne iskaznice, besplatno učlaniti u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek.

„Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek osnovana je 8. veljače 1949., odlukom Gradskog narodnog odbora grada Osijeka kao gradska knjižnica, nastavljajući tradicije javnih, pučkih knjižnica i čitaonica grada Osijeka od sredine 19. do prve polovine 20. stoljeća te Knjižnice Gradskog narodnog odbora Gornji grad, koja djeluje od prosinca 1947. godine.

U sastav Knjižnice ulazi i Knjižnica Gradskog narodnog odbora Donji grad, osnovana 1948. godine kao Područni odjel Donji grad", čitamo na mrežnim stranicama GISK-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.