Hrvatski radio

Radio Osijek

Godišnja produkcija baletnog studija

07.06.2023.

22:28

Autor: HRT/Radio Osijek

Balet DKBMO

Balet DKBMO

Foto: . / .

Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića poziva na premijernu izvedbu svoje Godišnje produkcije. Balerine plešu u subotu, 10. lipnja u 19 sati, a reprizna je izvedba na rasporedu u nedjelju 11. lipnja u 11 sati.

Koreografije su osmislile voditeljica studija Maja Huber i asistentica Ana Marija Lendić, koje potpisuju i izbor glazbe i kostima, dok je za oblikovanje rasvjete bio zadužen Igor Elek. U produkciji sudjeluje šezdesetak polaznica koje disciplinirano i uporno njeguju ljubav prema plesu, a pokazat će nam koreografije iz područja klasičnog baleta i suvremenog plesa. Ove sezone najstarije polaznice sudjeluju i u profesionalnim izvedbama dječjeg kazališta te su s predstavom Divlji Konj zajedno s glumačkim ansamblom kazališta osvojile nagradu za kolektivnu igru na festivalu »Mali Marulić« u Splitu, a ova je predstava osvojila čak pet nagrada na 25. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej. 


Pridružite im se ove subote i nedjelje u Dječjem kazalištu i pogledajte kako balerine kroz pokret čuvaju kazališnu i plesnu kulturu. Ulaznice po cijeni od 2 eura možete kupiti na blagajni kazališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.