Hrvatski radio

Radio Osijek

GPP vraća novac za preplaćene „butre”

17.01.2023.

22:47

Autor: Radio Osijek/TM

Osječka "butra"

Osječka "butra"

Foto: HRT / Radio Osijek

Korisnici javnog gradskog prijevoza u Osijeku uskoro dolaze na „zelenu granu” s kupovinom karata – odgođenom nadopunom mjesečnih kartica, cijenama i povratom novca ako su butre kupili u onih nekoliko dana dok je na snazi bio cjenik sa znatno većim cijenama od današnjih.

Naime, osječki je Gradski prijevoz putnika d.o.o. „konsolidirao” svoje redove nakon što su pod pritiskom burnih reakcija zbog velikog poskupljenja odlukom gradonačelnika cijene karata vraćene na stanje kakvo je bilo do kraja prošle godine te je odredio datume za nadopunu kartica i prodajna mjesta na kojima će se korisnicima vraćati preplaćeni novac.

Građanima koji su svoje „butre” za siječanj nadopunili po višim cijenama od sadašnjih, na dva prodajna mjesta GPP-a bit će omogućen povrat preplaćenog novca – u Pothodniku (tri blagajne) i kod Remize (dvije blagajne). Na tim će prodajnim mjestima od srijede, 18. siječnja početi nadopuna karata za veljaču i to, kako stoji u obavijesti, „po cijenama navedenim u Cjeniku od 11. siječnja 2023. godine.”

Ostatak obavijesti iz GPP-a donosimo u cijelosti:

Prodaja personaliziranih karata za veljaču bez povrata započinje uobičajeno 25. siječnja i obavljat će se na prodajnim mjestima Tiska i GPP-a. Mole se putnici koji ne trebaju povrat preplaćenih sredstava, da za nadopunu svojih mjesečnih karata koriste GPP-ovo prodajno mjesto na Trgu Ljudevita Gaja i prodajna mjesta Tiska kako bi izbjegli moguće gužve na prodajnim mjestima GPP-a u Pothodniku i Remizi gdje se obavljaju povrati.

Povrat preplaćenih sredstava putnicima koji ne žele nadopuniti svoje mjesečne karte za veljaču započinje 6. veljače 2023. isključivo na prodajnim mjestima GPP-a i to na prodajnom mjestu Pothodnik i na prodajnom mjestu Remiza.

Na prodajnom mjestu Trg Ljudevita Gaja bit će omogućena samo nadopuna mjesečnih karata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.