Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradska utrka „Osječki meandar“

12.04.2022.

20:15

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat za gradsku utrku „Osječki meandar“

Plakat za gradsku utrku „Osječki meandar“

Foto: GSSR Sport za sve Osijek / -

GSSR „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu (AUK) zajedničkim snagama organiziraju gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja će se održati u subotu, 23. travnja u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a povodom Dana Julija Knifera, počasnog građanina grada Osijeka i jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. 

Sudionici će pred sobom imati 4200 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu. Prijave putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1662 ili do 9,30 na licu mjesta.

Za građane s djecom i rekreativce koji iz bilo kojeg razloga ne mogu istrčati utrku, a žele sudjelovati, pripremljena je skraćena ruta koju mogu, izvan konkurencije, jednostavno odhodati. Za ovu kategoriju prijave nisu potrebne.

Prva tri prvoplasirana trkača u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađena medaljama, a prvih 100 prijavljenih sudionika majicama s logom utrke. Organizator je osigurao i bočicu vode za okrijepu koja će sve sudionike dočekati na cilju.

„Pozivamo sve trkače, rekreativce i sportaše, a posebno studente da sudjelovanjem u utrci pridonesu ovoj lijepoj ideji spoja sporta i kulture u našem gradu”, kažu organizatori.

Za sudjelovanje u utrci svi sudionici imaju pravo na markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“. Sudjelovanje na utrci je besplatno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.