Hrvatski radio

Radio Osijek

„Half a Million Eyes“ film i panel rasprava o Youtuberima

18.01.2022.

18:57

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat za film "Half a million eyes"

Plakat za film "Half a million eyes"

Foto: Kino Urania / -

Kino Urania nastavlja sa aktivnostima u sklopu iz programa „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds“. U petak 21. siječnja s početkom u 18 h na rasporedu je projekcija mađarskog kratkometražnog filma "Half a Million Eyes" u trajanju od 40 minuta, o usponu i padu mladog Youtubera Nicholasa, redatelja Xavera Kisa i Daniela Nagya.

„Svaki dan više od milijun mladih otvori Youtube kanal. Samo rijetki dosegnu tisuću pretplatnika. Oni najuspješniji ostvaruju svoje ciljeve. No, koja je cijena uspjeha?”, uz ove riječi iz osječkih Kinematografa pozivaju na premijerno prikazivanje filma „Half a Million Eyes”. Ulaz na projekciju je besplatan, a film se prikazuje na izvornom jeziku uz engleski titl.

„Nakon projekcije filma uključujemo se u online razgovor na engleskom jeziku s redateljima, snimateljem i glavnim glumcem. Poslije druženja u velikoj dvorani selimo se u Kino klub gdje ćemo održati panel raspravu o sigurnosti interneta, Q&A”, najavljuju organizatori.  

Događaj se održava uz potporu Europske unije.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2xr-DlD-qgk

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.