Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatska premijera dokumentarno-plesne predstave “U ime oca”

24.03.2022.

12:24

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat predstave U ime oca

Plakat predstave U ime oca

Foto: Iz poziva organizatora / -

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek djeluje 30 godina. Početak obilježavanja te obljetnice bit će dokumentarno-plesna predstava “U ime oca/In The Name Of Father”, koja će biti uprizorena u subotu, 26. ožujkau Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku s početkom u 19,30 sati.

Dokumentarno-plesna predstave “U ime oca“ u režiji Darrela Tulona i produkciji Alfa grupe iz Beča, Narodnog pozorišta Tuzla i Udruženja Zaboravljena djeca rata govori o iskustvima djece (sada mladih ljudi) rođenih zbog rata, djece rođene kao posljedica silovanja žena u ratu u Bosni i Hercegovini. Predsjednica Udruženja "Zaboravljena djeca rata" Ajna Jusić ujedno je i jedna od akterica u predstavi. Njezina uloga u predstavi je specifična, jer glumi ono što je i s čime se susreće. 

Nakon predstave publika će imati priliku upoznati i razgovarati s akterima predstave.

Predstava je nastala na empatičnom istraživanju osobnih priča. Projekt je razvijen u suradnji sa Sveučilištem u Birminghamu (UK), Sveučilištem u Leipzigu (DE) i Udrugom Zaboravljena djeca rata (BiH) uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.

Hrvatska premijera financiraju Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum Zagreb i Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Za predstavu nisu potrebne covid potvrde. Karte su besplatne, a mogu se preuzeti u Centru za mir, nenasilje i ljudska prava (Osijek, Trg Augusta Šenoe 1).

Najavni video:  https://www.youtube.com/watch?v=_oiMbgKbgak


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.