Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski olimpijski dan – trening na otvorenom uz Aktivnu Hrvatsku

08.09.2022.

21:28

Autor: Radio Osijek/TM

Akrivna Hrvatska na osječkom Trgu Ante Starčevića

Akrivna Hrvatska na osječkom Trgu Ante Starčevića

Foto: Aktivna Hrvatska / -

Trenerski tim Aktivne Hrvatske u Osijeku će u subotu, 10. rujna u 18 sati na Trgu Ante Starčevića zajedno s građanima odraditi trening kojim ćemo naučiti kako aktivirati tijelo i pripremiti ga za izazove koje donosi jesen. Partneri projekta su grad Osijek i Gradski savez za sport i rekreaciju „Sport za sve“..

Aktivna Hrvatska je sportsko-edukativni projekt pokrenut 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života. Tijekom deset godina kroz projekt je aktivirano više od 40 tisuća ljudi u zajedničkim treninzima i edukaciji. Ovogodišnja serija zajedničkih treninga održava se u Samoboru, Umagu, Vodicama, Dubrovniku, na Biokovu, Zadru, Petrčanima, Splitu, Osijeku, a finalni je trening u Zagrebu.

Trening u Osijeku, uz podršku Grada Osijeka i Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek, održava se u sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, a uz vježbu istodobno će na trgu svoj rad predstaviti i brojni sportski klubovi i savezi grada Osijeka.

„Pozivam sve Osječane da nam se pridruže na treningu jubilarne desete sezone. Uz dobro vježbanje ćemo se i zabaviti, a naši će vam stručnjaci besplatno dati savjete iz područja kineziologije, nutricionizma i zdravlja,“ izjavila je ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.

Prije samog treninga u programu će nastupiti Klub ritmičko sportske gimnastike „Rondo“, Plesni studio Independence te Plesna skupina Midal.


Za jednosatni trening, koji je namijenjen svim generacijama, možete se prijaviti putem službene web stranice: www.aktivnahrvatska.hr


Trening će voditi tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a program Renata Sopek. Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora.

Polaznici će imati prilike osvježit sei obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni.


Aktivna Hrvatska na osječkom Trgu Ante Starčevića

Aktivna Hrvatska na osječkom Trgu Ante Starčevića

Foto: Aktivna Hrvatska / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.