Hrvatski radio

Radio Osijek

Humanitarna projekcija ukrajinskog filma za Dan Europe

08.05.2022.

14:13

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: Kino Urania / -

Resonance Cinema program Solidarni s Ukrajinom u kinu Urania nastavlja se projekcijom ukrajinskog filma „Donbas” Sergeija Loznitsea u ponedjeljak, 9. svibnja. Početak projekcije je u 19 sati.

Povodom obilježavanja Dana Europe, u suradnji s Deskom Kreativne Europe - Ured MEDIA Hrvatske, HAVC-om i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj prikazujemo višestruki festivalski laureat, ukrajinski film „Donbas“ u režiji Sergeija Loznitse – film o antiratnom ostvarenju o apsurdima, okrutnosti, korupciji, beznađu i preživljavanju.

„Film prikazujemo s hrvatskim titlom, a projekcija je humanitarnog karaktera: sav prihod od ulaznica ove projekcije bit će doniran CNZD-u za potrebe rada s raseljenim osobama. Nositeljima iskaznice međunarodne zajednice ili druge ukrajinske identifikacijske isprave ulaz je besplatan. Tijekom projekcije na raspolaganje ćemo, za potrebe čuvanja djece, staviti i prostor Kino kluba”, ističu iz Kinematografa Osijek te pozivaju sve da se priključe i Humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za nabavu opreme za potrebe integracije raseljene djece iz Ukrajine smještene na području grada Osijeka i okolice te za provedbu aktivnosti socijalnog uključivanja.

Novčane donacije mogu se uplatit do 18.5.2022. na poseban račun za humanitarnu akciju kod Hrvatske poštanske banke (IBAN: HR7623900011500227469 ; SWIFT/BIC:HPBZHR2X ; Model:00 ; Opis plaćanja: Za djecu iz Ukrajine).

Istodobno iz kina Uranija građane pozivaju da posjete izložbu Stephana Lupina „Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“ postavljenu u Muzeju Slavonije. do 18. svibnja do kada se i prikupljaju donacije u istoimenoj akciji.

Također, nakon 3 uspješne projekcije kojima smo obradovali djecu, u nedjelju 22.5.2022. u 17:00 bit će besplatno prikazana i animirana obiteljska avantura Mali šef: Obiteljski posao. Film je sinkroniziran na ukrajinski jezik.

„Pridružite nam se na projekcijama i zajedno budimo Solidarni s Ukrajinom”, poručuju.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.