Hrvatski radio

Radio Osijek

Ilok Delicium Mundi 2022.

13.07.2022.

21:29

Autor: Radio Osijek/TM

Logo festivala

Logo festivala

Foto: TZ grada Iloka / -

U staroj iločkoj gradskoj jezgri na prostoru tržnice u petak i subotu, 15. i 16. srpnja od 20 do 23 sata održava se festival je autentičnog srijemskog štiha – Ilok Delicium Mundi 2022. Pored nezaobilaznih iločkih vinara i ukusnih zalogaja u petak će goste plesnom glazbom zabaviti band “Inzulin” iz Osijeka, dok u subotu iz Dalmacije u Srijem stiže glazbena diva Zorica Kondža. 

Priredba uz koncerte zabavne glazbe poznatih izvođača, slavi ljeto i predstavlja poznate vinare, nagrađivane vinarije i kuhinju Srijema. 

Manifestacija se organizira pod pokroviteljstvima Ministarstva turizma i sporta, Županije Vukovarsko srijemske i Grada Iloka.

„Ilok Delicium Mundi naziv je koji dolikuje gradu Iloku gdje će vas dočekati panoramski pogled na zeleno more bogatih vinograda Srijema. Poveznica s dugom poviješću vidljiva je već i na logotipu manifestacije koji asocira na novčić s likom posljednjeg hrvatskog kralja Nikole Iločkog. Nikola je bio najpoznatiji gospodar grada Iloka, hrvatski velikaš iz stare slavonske obitelji. Također je bio drugi najvažniji čovjek u Ugarskoj, nakon kralja. Za vladavine Nikole Iločkog Ilok je proživljavao svoje “zlatno doba”. Naziv Delicium Mundi za Ilok prepoznat je već u Rimsko doba, a svi koji dođu nakon posjeta Iloku sami će odlučiti asocira li ih na rajski ili slasni centar svijeta. Doživite nezaboravno iskustvo uživanja u prirodnim ljepotama i zalasku sunca, sljubljenih s blagim obroncima Fruške gore u padu do veličanstvenog, modrog Dunava. Kvaliteta ugostiteljske usluge, kulturna ponuda i dobri domaćini samo su neki od razloga zašto se gosti uvijek vraćaju Iloku”, stoji u pozivnici za festival autentičnog srijemskog štiha.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.