Hrvatski radio

Radio Osijek

„Istočne parabole" Michelea Bozonija u osječkom KC-u

26.04.2022.

13:24

Autor: Radio Osijek/TM

M. Borzoni

M. Borzoni

Foto: Iz poziva organizatora / -

Talijanski institut za kulturu u suradnji s Kulturnim centrom Osijek u petak, 29. travnja, otvara izložbu fotografija Michelea Borzonija, poznatog talijanskog dokumentarnog fotografa pod nazivom „Istočne parabole”, o životu kršćanskih zajednica na Bliskom i Srednjem Istoku. Izložba je postavljena u foajeu Kulturnog centra, svečano otvorenje je u 19 sati, a bit će postavljena do 14. svibnja.

„Istočne parabole” projekt je kojem je Borzoni posvetio tri godine rada – od Kavkaza do Egipta, od Irana do Sirije, Borzoni bilježi slike iz života kršćanskih zajednica Bliskog i Srednjeg istoka, na mjestima gdje je kršćanstvo nastalo, a gdje su danas kršćanske zajednice brojčano male i u izumiranju. Autor ih je više od tri godine promatrao kroz objektiv svog fotoaparata, živeći na njihovom teritoriju, bilježeći životne trenutke, interijere, svakodnevne geste i kolektivne rituale koji zajednički stvaraju mozaik detalja te govore o prošlosti, ali i daju uvid o budućnosti kršćana na Istoku.

Izložba se može pogledati od ponedjeljka do subote od 10 do 20 sati. 

Ulaz na izložbu je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.