Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba fotografija "Ajmo na kupanje"

13.07.2022.

21:09

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: Gradski muzej Požega / -

Klub čitatelja vlastite prošlosti okupit će se u utorak, 19. srpnja u Dvorani znanja požeške Gradske knjižnice na "čitanje" fotografija na temu kupanja. 

Tema je prava ljetna i pokazat će da su na visokim temperaturama zraka Požežani bili maštoviti.

”Ljeto je i prilika da potražimo muzejsko osvježenje ni manje ni više nego u obiteljskim fotografijama Požežana koje nam uz temu kupanja otkrivaju pravu riznicu zanimljivih i nikad viđenih kadrova i informacija ljetnih uživancija tijekom 20. stoljeća.

Kako se nekada rashlađivalo u požeškim dvorištima, kako na Orljavi, Veličanki, kako u kanalima uz brojne mlinove Požeštine, kako u toplicama, na moru, dječjim odmaralištima, požeškom bazenu, te na legendarnim bazenima u Velikoj i malo manje poznatom u Trenkovu gdje su mnogi naučili plivati, imat ćete prilike doznati u utorak 19. srpnja u 19 sati u ugodno hladnoj Dvorani znanja požeške knjižnice uživajući u zajedničkom čitanju gotovo 300 obiteljskih privatnih fotografija s područja Požege i Požeštine”, stoji u pozivu organizatora. Dodaju: „Svi oni koji su na zasluženom godišnjem odmoru mogu nas pratiti na You Tube kanalu Gradskog muzeja Požega.”

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.