Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba kaligrafskih radova i haiku poezije "Esekerima s ljubavlju"

03.03.2022.

13:06

Autor: Radio Osijek/TM

Jedna od haiku pjesama Z. Venusa

Jedna od haiku pjesama Z. Venusa

Foto: GISKO / -

Tijekom mjeseca ožujka u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba kaligrafskih radova i haiku poezije autora Zlatka Venusa pod nazivom "Esekerima s ljubavlju". Izložba se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

„Zlatko Venus rođen je u Osijeku, gdje je završio osnovnu školu i Opću gimnaziju. Studirao je na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, a u Osijeku je diplomirao i na Pedagoškom fakultetu, gdje dobiva zvanje magistra struke. (mag. prim. educ.) Radio je na osnovnim i područnim školama od Varaždina do Erduta. Osim što se bavi fotografijom i stekao je zvanje nastavnika fotografije, izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama svoje radove. Ovaj svestrani sugrađanin završio je i dopisni tečaj kaligrafije u New Yorku krajem 1995. Izložba Esekerima s ljubavlju presjek je njegova rada odnosno haiku poezije napisane kaligrafskim pismom”, stoji u najavi iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Izložbu je moguće pogledati tijekom ožujka, uz poštivanje svih epidemiološkim mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.