Hrvatski radio

Radio Osijek

„Perspektive generacije: Osječanke i Osječani”

01.02.2023.

22:22

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata izložbe  „Perspektive generacije: Osječanke i Osječani”

Dio plakata izložbe „Perspektive generacije: Osječanke i Osječani”

Foto: DKolektiv / -

DKolektiv - organizacija za društveni razvoj, u suradnji s udrugom Aktivni umirovljenici Osijek i III. gimnazijom Osijek, u petak, 3. veljače s početkom u 17 sati u Društvenom ateljeu. (Županijska 11, prolaz u dvorište) otvara međugeneracijsku izložbu "Perspektive generacija: Osječanke i Osječani".

„Izložbom nastojimo dugoročno promišljati vlastiti grad prema onome što je najvažnije – svakodnevnom životu u njemu. Kako smo to postigli? Zajedno s našim mlađim i starijim sugrađanima, s kojima smo otvorili prostor za razmjenu perspektiva, učenje o perspektivama drugih, uvažavajući iskustvo starijih, ali i svježe poglede mladih. Upravo su oni zaslužni za stvaranje slike Osijeka i načina života nekada i danas – kako se i gdje nekada izlazilo u provod u usporedbi s današnjicom, kakva se glazba sluša i kakva se slušala, kako se bilo zaljubiti tada i danas”, ističu iz Dkolektiva.

Izložba je rezultat moderiranog dijaloga, zabilježenog u izjavama i fotografijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.