Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba slikovnica "Knjiga u godini čitanja"

06.09.2022.

17:54

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: GISKO / -

U povodu Međunarodnoga dana pismenosti u četvrtak, 8. rujna u 18 sati u ulaznom holu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek bit će otvorena izložba slikovnica „Knjiga u godini čitanja”. Izložba će se moći pogledati do 17. rujna 2022. godine.

Slikovnice nastale u godini čitanja

Slikovnice nastale u godini čitanja

Foto: GISKO / -

Tijekom godine čitanja, u razdoblju od listopada 2021. do ožujka 2022. godine, proveden je projekt Knjiga u godini čitanja, a ostvaren je suradnjom školskih knjižničarki Anice Bokor i Marije Rastovski, vjeroučiteljice Ružice Papić te učenika Osnovne škole August Šenoa Osijek i Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek. „Učenici su saznali na koji su način nastale prve knjige i kako su se tijekom povijesti razvijale, a zatim su i sami krenuli u njihovu izradu. Nastale su samostalne, autorske slikovnice. Neke vjerskog karaktera, a neke sličice iz života. Ovakvi projekti približavaju djeci knjige, ali i stvaralački rad te vas pozivamo da pogledate kakve su knjige učenici kreirali”, ističe se u pozivu na izložbu.

Više informacija o projektu dostupno je putem sljedeće poveznice: Projekt Knjiga u godini čitanja, a dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.