Hrvatski radio

Radio Osijek

Jubilarni 10. turnir Vaterpolo u žitu

11.08.2022.

16:29

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: Karašicka Republika / -

U petak 19. kolovoza od 18 sati na belišćanskom se bazenu održava najpoznatiji amaterski vaterpolo turnir u Slavoniji – 10. Vaterpolo u žitu. 

„Kao i do sada, igrat će se na skraćenom terenu prilagođenom slavonskim plivačima, 2*4 minute ili 1*7 minuta, 6+1 igrač, a možda bude i 5+1 zbog deficita dobrih plivača – pravila su sve samo ne fiksirana. Očekuje se podjednak broj ekipa kao i prošle godine, a dolazak su najavile ekipe iz Koprivnice, Slavonskog Broda, Zagreba i Đakova. Branitelji naslova su Pirane iz Koprivnice”, ističu organizatori iz Karašicke Republike. 

Kotizacije je ove godine besplatna, a prijaviti se možete na Facebook stranici Karašicke Republike ili na mail karasicka.republika@gmail.com

Jedan od najdugovječnijih amaterskih vaterpolo turnira 2013. godine pod organizacijskom palicom Karašicke Republike pokrenuli su belišćanski studenti. „Da je netko rekao kako će zezancija nekoliko odbojkaša i košarkaša prerasti u vaterpolo turnir s dvoznamenkastom tradicijom, vjerojatno bi se svi lijepo nasmijali”, priznaju organizatori. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.