Hrvatski radio

Radio Osijek

Kamo ćete u subotu? Pa na Osječku ljetnu noć!

21.06.2022.

13:23

Autor: Radio Osijek/TM

Ljeto u Osijeku

Ljeto u Osijeku

Foto: TZ grada Osijeka / -

Ljeto u Osijeku i službeno može započeti – u subotu 25. lipnja održava se Osječka ljetna noć, prva u ovogodišnjem nizu te omiljene lokalne manifestacije koja stiže posljednjeg vikenda ljetnih mjeseci – lipnja, srpnja i kolovoza.

Osječke ljetne noći plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste oživljavaju ulice, trgove, prolaze i Promenadu. „Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki puta ponudi nešto novo; od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa te sličnih zabavnih aktivnosti” ističu organizatori – Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka.

PROGRAM:

    • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvucima starih gramofonskih ploča.

    • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:30 sati

Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

    • Trg dr. Ante Starčevića, 17:00 do 22:00 sata

Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR otvoreno prvenstvo hrvatske u 3x3 košarci

Košarka 3x3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 24. i 25. lipnja na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i dodatni sadržaji u vidu Kids zone, Gaming zone te Urbane zone.

    • Trg Slobode, od 20:00 sati

Dječja predstava Zeko, Zriko i Janje

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Zeko, Zriko i Janje. Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, dok danas u novom i obnovljenom izdanju oduševljava i nove generacije.

    • Sakuntala park, od 19:00 sati

Izložba – Parkovi Osijeka, nekada i sada

Na romantičnoj pozornici secesijskog Sakuntala parka razgledajte izložbu posvećenu najvećem blagu grada – osječkim parkovima. Da je grad na Dravi zelen u duši znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstaviti će i njihov izlog kroz prošlost.

Posljednji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava od 24. do 26. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 24. do 26. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave.

„U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave u uživanja u toplim ljetnim večerima” poručuju organizatori.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.