Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncert pijanistice Mije Pečnik

16.02.2022.

16:47

Autor: Radio Osijek/TM

Mia Pečnik

Mia Pečnik

Foto: Iz poziva organizatora / -

U Kulturnom centru Osijek, u sklopu Koncertnog ciklusa grada u petak, 18. veljače s početkom u 20 sati nastupa pijanistica Mia Pečnik. Na repertoaru su klavirska djela ruskog skladatelja Nikolaja Medtnera te tri skladbe Franza Liszta.

Koncertni ciklus grada nastavlja u Osijek dovoditi najistaknutije predstavnike hrvatske glazbene izvrsnosti, a mlada pijanistica Mia Pečnik jest jedna od njih. S 11 godina imala je svoj prvi nastup s orkestrom, a s 15 solistički debi sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom. Tek joj je 21 godina, a pijanistica Mia Pečnik (već) ima iza sebe čitav jedan pijanistički život: preko 70 prvih i posebnih nagrada, međunarodne nastupe od Rima, Madrida, Londona preko Kuvajta do prestižnog njujorškog Carnegie Halla u koji je pozvana nastupiti dva puta. „Svojom tehničkom briljantnošću i zapanjujućim scenskim nastupom, pijanistica Mia Pečnik od svojih glazbenih početaka osvaja međunarodne glazbene pozornice. Jedna je od najtalentiranijih hrvatskih pijanistica koja svojim uspjesima pronosi glas o izvrsnosti hrvatskih mladih glazbenika”, stoji u najavi koncerta. Priliku da se uvjere u raskoš njezina talenta i umijeća Osječani će imati u petak, 18. veljače u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Ulaz na koncert je slobodan, uz predočenje COVID potvrde na ulazu.

Program:

Nikolai Medtner: Zaboravljene melodije I - Sonata Reminiscenza  u a-molu, op. 38, br.1

Franz Liszt: Transcendentalna etida br. 9, Ricordanza

Franz Liszt: Transcendentalna etida br. 12, Chasse neige

Franz Liszt: Balada br. 2 u h-molu, S.171

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.