Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncertna večer u KC-u - nastupaju Pehljan i Elezović

23.11.2022.

21:08

Autor: Radio Osijek/TM

Pehljan i Elezović nastupaju u KC-u

Pehljan i Elezović nastupaju u KC-u

Foto: Kulturni centar Osijek / -

U petak, 25. studenoga s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati izvrsne hrvatske glazbenice violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović. Na programu će se naći djela inozemnih i domaćih skladatelja 20. i 21. stoljeća: od Ravela i Adamsa, do Detonija i Tarbuka.

Vlatka Peljhan i Mia Elezović ovim koncertnim programom na (skorom) kraju 2022. godine spajaju i daju posvetu ovim, svakom na svoj način, važnim skladateljima, čije velike i značajne obljetnice obilježavamo u 2022.: 85 godišnjicu Ravelove smrti, Detonijevih 85 godina života, Tarbukovih (značajnih) 60 i Adamsovih 75 godina.


Violinistica (i violistica) Vlatka Peljhan rodom je Osječanka koja je počela učiti violinu u klasi profesorice Eve Huhn, koja je odgojila i u svijet poslala brojne generacije uspješnih glazbenika. Pehljan je ostvarila zapaženu internacionalnu karijeru, kao solistica i kao članica brojnih ansambala. Koncertna je majstorica Opere HNK-a u Zagrebu i docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje mentorira i vodi brojne studente na njihovom glazbenom putu.


Bogat, raznovrstan i dugačak popis usavršavanja, solističkih nastupa, koncertnih pozornica, kontinenata na kojima je nastupala, projekata u kojima je sudjelovala te orkestara i ansambala s kojima je nastupala, pijanisticu Miju Elezović svrstavaju u sam vrh hrvatskih glazbenika. U duetu s Vatkom Peljhan, izvrsnost se - ne samo duplicira, već multiplicira.

Ulaz na koncert je slobodan.

Petak, 25.11.2022./20.00/Kulturni centar Osijek

VLATKA PELJHAN, violina/viola

MIA ELEZOVIĆ, klavir

Program:

Maurice Ravel: Sonata za violinu i klavir br.2 u G-duru

Mladen Tarbuk: Rapsodico za violu solo 

Dubravko Detoni: 22 per 2 in 2

John Adams: Road Movies


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.