Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncertni ciklus grada: Komorni orkestar Panonske filharmonije

25.04.2022.

13:28

Autor: Radio Osijek/TM

Komorni orkestar Panonske filharmonije

Komorni orkestar Panonske filharmonije

Foto: Iz poziva organizatora / -

Gostovanjem Komornog orkestra Panonske filharmonije u četvrtak, 28. travnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek nastavlja se Koncertni ciklus grada. Koncert će se održati u foajeu Kulturnog centra Osijek.

Komorni orkestar od 19 glazbenika dio je jednog od vodećih orkestara u Mađarskoj i regiji – Panonske filharmonije iz Pečuha. Osječkoj će se publici predstaviti sa zanimljivim koncertnim repertoarom: Goltermannova Romansa za cello, Poulencov Sekstet za puhače, Mahlerov Klavirski kvartet, Brahmsov Klarinetistički kvintet, te skladbama “maestra” argentinskog tanga Astora Piazzolle.

Panonska filharmonija orkestar je s 210 godina tradicije vrhunskog muziciranja u našem najbližem susjedstvu – mađarskom Pečuhu. Njihov “dom inspiracije”, kako ga sami nazivaju, Kodaly centar Pečuh , izgrađen je u vrijeme dok je Pečuh bio Europska prijestolnica kulture, i to prekrasno arhitektonsko zdanje, s vrhunskom akustikom, uz neprikosnovenu kvalitetu orkestra, pridonio je dodatnoj afirmaciji i brendiranju Panonske filharmonije u Europi i svijetu.

Njihovo gostovanje dio je i kontinuirane suradnje gradova prijatelja Osijeka i Pečuha, Panonske filharmonije i Kulturnog centra Osijek te nužnosti povezivanja umjetnosti kroz kulturne suradnje ovakvog tipa, a na radost i razvoj publike.

Ulaz na koncert je slobodan.

Program:

Georg Goltermann: Romansa

Francis Poulenc: Sekstet za klavir i puhače

Gustav Mahler: Klavirski kvartet u a - molu

Johannes Brahms: Klarinetistički kvintet u h-molu, Op.115 – 1. stavak

Astor Piazzolla: Paloma

Astor Piazzolla: Adios nonino

Astor Piazzolla: Oblivion 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.